Fizyoterapistler Ayaklandı

Mersin'de Fizyoterapistler bir araya gelerek, YÖK'ü protesto etti. Hastaların güvenli ellerde olmadığını söyleyen grup beyaz önlüklerini yere attı.

30 Eylül 2015 Çarşamba 15:36
Fizyoterapistler Ayaklandı






Fizyoterapistler Ayaklandı

Mersin'de Fizyoterapistler bir araya gelerek, YÖK'ü protesto etti. Hastaların güvenli ellerde olmadığını söyleyen grup beyaz önlüklerini yere attı.

Mersin, Fizyoterapist, eğitim, protesto

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 fizyoterapist, eylemlerine Atatürk anıtına çelenk bırakıp İstiklal Marşı okuyarak başladı. 'Lisans tamamlamayı, uzaktan eğitimi kabul etmiyoruz' yazılı pankart açan eylemciler, 'Hastalar eğitimsiz ellerde', 'Uzaktan kumanda olur, fizyoterapist olmaz', 'Lisans tamamlat, kaliteyi yok et' yazılı dövizler taşıdı. 

Sınavsız Fizyoterapist alıyorlar

Grup adına açıklama yapan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Mersin Temsilcisi Fatma Kaçmaz, uygulama ile farklı alanlarda 2 yıllık ön lisans eğitimi almış kişilere sınavsız olarak fizyoterapi alanında lisans tamamlama hakkı tanındığını ve bunun adaletsiz olduğunu savundu. Bu sayede bilgi sahibi olmayan kişilere fizyoterapist olma yolunun açıldığını ifade eden Kaçmaz, "Pratik eğitimin esas olduğu fizyoterapide uzaktan eğitimle fizyoterapist yetiştirmek mantık dışı bir uygulamadır. Bu durum fizik tedavide kaliteyi düşüreceği gibi vatandaşların sağlığını hiçe saymaktır. Ülkemizde yeterli sayıda fizyoterapist mevcutken, bu uygulama yüksek kapasite gerektiren ve pratik eğitimle kazanılan tecrübeye dönük bu meslek grubunun geleceğini tehlikeye atmaktan öteye gitmeyecektir" diye konuştu.

Uzaktan eğitimle değil pratikle kazanılan meslektir

YÖK'ün kararını skandal olarak değerlendiren Kaçmaz, şunları söyledi: "Varını yoğunu ortaya koyarak çocuklarını okutan ailelerin ve çok yüksek puanlarla 4 yıllık fizyoterapi programına kaydolan öğrencilerin hakkını kim verecek? Sınava girmeden fizyoterapist olunuyorsa, üniversite seçme sınavı neden yapılıyor? Bir kısmı uzaktan eğitimle mezun olacak bu yetersiz fizyoterapistleri halkımız nasıl ayırt edecek? Sağlık meslekleri uzaktan eğitimle değil pratikle kazanılan mesleklerdir. YÖK'ün bu skandal kararına karşıyız." Konuşmaların ardından fizyoterapistler, üzerlerinde bulunan beyaz önlükleri çıkarıp yere atarak YÖK'ü protesto etti.
Son Güncelleme: 30.09.2015 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.