Flaş Flaş! Başkanlık teklifi haftaya Meclis'te olacak....

Çankaya Köşkü’nde yeni anayasayı görüşen Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ortak açıklama yaptı.

01 Aralık 2016 Perşembe 15:29
Flaş Flaş! Başkanlık teklifi haftaya Meclis'te olacak....






Çankaya Köşkü’nde yeni anayasayı görüşen Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ortak açıklama yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi ile ilgili Çankaya Köşkü’nde görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım: Anayasa’da sınırlı bir değişiklik yapılması konusu bir süredir gündemdedir. Bu konuda MHP ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar, müzakereler belirli bir olgunluğa erişti. Son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah AK Parti olarak anayasa değişikliği teklifimizi TBMM’ye sunmuş olacağız. Ondan sonraki iş meclisimizin iradesidir. Meclisimizden 330’u aşan bir kabulle geçmesi gerekiyor ki referandum süreci başlasın. O da milletimizin vereceği bir karardır.
2007 cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ortaya çıkan mevcut durumun yasayla düzenlenmesi ve istikrar ve güveni sağlayacak şekilde, siyasi istikrar için çok yerinde bir karar olacaktır. Milletimize hayırlı uğurlu olur diye umuyorum.
MHP lideri Devlet Bahçeli: Bugünkü görüşmemiz olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içinde TBMM’ye bir metin sunulacaktır. Meclis’e sunulmuş olacak metin Meclis’in değerlendrirmesi sonucunda hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.