Fuhuş operasyonunda askeri fişleme çıktı

10 Mayıs 2012 Perşembe 17:15
Fuhuş operasyonunda askeri fişleme çıktı







İzmir Organize Suçlarla Mücadele polisi tarafından dokuz ilde eşzamanlı düzenlenen ve dokuzu muvazzaf asker 26 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.
İddialara göre operasyonda gözaltına alınan muvazzaf askerlerden ikisinin Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli albay, birinin Zonguldak'ta görevli denizci yarbay, birinin İzmir'de görevli havacı binbaşı, karacı yüzbaşı ve astsubay, Marmaris'te ise denizci yüzbaşı ve üsteğmenin yanısıra Sahil Güvenlik'te görevli üsteğmen olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 26 kişiden beşinin fuhuş yapan kadın, diğerlerinin ise fuhşa aracılık eden kişiler olduğu ileri sürüldü. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise askeri kozmik bilgi oldukları değerlendirilen çok sayıda belge ele geçirildi. Ele geçirilen bazı fişleme kayıtlarına da el koyuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, polisin teknik ve fiziki takibine takıldı. Buna göre Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi olan, buna karşılık İzmir'de yaşadığı belirlenen 25 yaşındaki N.K. adlı genç kızın, yurtdışından getirdiği yabancı kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı, askerlerle bu kadınlar aracılığıyla bağlantıya geçildiği iddia edildi. Şebekenin, fuhuş yapan kadınların yüksek rütbedeki askerlerle bağlantı kurmasını sağladığı, kurulan bağlantının ardından bu kadınların yüksek rütbeli subaylarla cinsel ilişkiye girdiği, bu sırada şebeke elemanlarının bu ilişkileri gizli kameralarla kaydettiği, daha sonra ise ellerindeki bu görüntülerle yüksek rütbeli subaylara şantaj yaptıkları ileri sürüldü. Şüphelilerin evlerindeki kozmik askeri bilgilerin de bu şantajlarla ele geçirildiği tahmin ediliyor.

ŞEBEKE ELEBAŞI GENÇ KIZ, ASKERİ BİRLİKLERE ÜSTEĞMEN GİBİ GİRMİŞ

Şebeke elebaşı olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi N.K.'nin evinde yapılan aramada, üsteğmen rütbesi bulunan askeri üniforma ve sahte bir üsteğmen kimlik kartı bulundu. N.K.'nin bilgisayarında da asker oldukları tahmin edilen kişilerin, kadınlarla ilişkiye girdikleri sırada çekilen görüntüler ve bazı fişleme kayıtları bulundu. N.K.'nin, şebekeyle bağlantılı subaylar yardımıyla askeri birliklere üsteğmen üniforması ve kimliğiyle rahatlıkla girip çıktığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürerken şüphelilerin evlerinde ele geçirilen askeri bilgilerin incelenmeye alındığı, bu belgelerin casusluk faaliyetleri çerçevesinde satılıp satılmadığı da dahil olmak üzere her türlü ihtimalin değerlendirildiği belirtildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.