Futbol adamları soruyor: Sırada kimler var

11 Temmuz 2011 Pazartesi 00:33
Futbol adamları soruyor: Sırada kimler var






Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın cezaevine yollayan süreci yakından takip eden futbol çevreleri, gözaltına sadece iki üç takımdan futbol adamının yer almasına dikkat çekerek "19 maçtan bahsediliyor, geri kalan maçlarda kimlerin rolü var, kimler sorgulanacak" sorusuna yanıt arıyor.

Türkiye Gazetesi'nde dün yayınlanan habere göre Emniyetin “Şike var dediği” 19 karşılaşmayla ilgili detayları mercek altına aldı. Fenerbahçe’nin Süper Lig şampiyonluğu sürecinde oynanan kritik maçlarda ortaya atılan şike iddialarında rol alanların tesbiti için savcılığın tıpkı “Ergenekon” ve “Balyoz” davalarında gibi titiz bir çalışma yapması bekleniyor. Özel yetkili savcılığın yürüttüğü soruşturmada daha kritik bir sürecin başladığı ifade ediliyor.

19 MAÇTA ŞİKE VAR İDDİASI DOĞRUYSA...
Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıkladığı Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’de şike olduğu tespit edilen 19 maç belli oldu. Listede Fenerbahçe, Beşiktaş, Kayserispor, Manisaspor, Bursaspor, İstanbul B.Belediyespor, G.Birliği, Konyaspor, Trabzonspor, Eskişehir, Sivasspor, Ankaragücü ve Bucaspor takımları arasında oynanan maçlar bulunuyor. Aralık 2010’da dönemin özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün başlattığı soruşturmada İstanbul Organize Şube’de özel bir ekip ayrı ayrı alanlarda çalıştı. Bir ekip, yasadaki yeni düzenlemeleri tek tek inceledi. Teknik ve fizikî takip devam ederken şüpheli maçlar izlendi ve tartışmalı pozisyonlar tek tek tespit edildi. Şike iddiaları ile ilgili olarak şu an sadece Sivasspor kalecisi Korcan ile o dönem futbolcu olan Ümit Karan tutuklu bulunuyor. Bu da akıllara yeni bir gözaltı dalgasının yolda olduğunu getiriyor.

EN DİKKAT ÇEKENİ DERBİ
Şike yapıldığı tespit edilen maçlar arasında en dikkat çekici olanı Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında ligin 22. haftasında İnönü Stadı’nda oynanan ve Sarı-Lacivertli takımın 4-2 kazandığı derbinin de olması dikkat çekti. Hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği o maçta Beşiktaş 2-1 önde iken BJK’lı Ferrari’nin 62. dakikada kırmızı kart görüp oyun dışı kalmasının ardından FB, üst üste goller bularak İnönü’den 3 puanla ayrılmıştı. Olaylı derbi kadar Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş’ın normal süresi 2-2 biten maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u penaltı atışları sonucu 6-5 yendiği karşılaşmanın da şikeli maçlar listesinde yer alması gözden kaçmadı.

FUTBOL TARİHİNİN EN UZUN YAZI
Her maçta en az bir teknik adam, futbolcu, kulüp yöneticisi veya hakemin rol alabileceğini belirten futbol çevreleri, “Türk futbolu, tarihinin en uzun yaz mevsimini geçirecek” yorumunu yapıyor.

İŞTE o maçlar

Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-4
Kayserispor-Manisaspor: 1-2
Bursaspor-İstanbul BŞB: 1-1
Gençlerbirliği-Fenerbahçe: 2-4
Fenerbahçe-Konyaspor: 2-0
Gençlerbirliği-Trabzonspor: 1-2
Trabzonspor-Bursaspor: 1-0
Fenerbahçe-Ankaragücü: 6-0
Trabzonspor-İstanbul BŞB: 3-1
Fenerbahçe-İstanbul BŞB: 2-0
Eskişehir-Fenerbahçe: 1-3
Karabük-Fenerbahçe: 0-1
Sivas-Fenerbahçe: 3-4
Buca-Fenerbahçe: 3-5
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.