Gazeteciler Kerkük'te "barış ve kardeşlik" konulu fotoğraf sergisi açtı

18 Ekim 2012 Perşembe 14:43
Gazeteciler Kerkük'te






KERKÜK (CİHAN)- Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde görev yapan foto muhabirleri, Barış ve Kardeşlik adı altında fotoğraf sergisi açtı. Kerkük'teki Kışla Binası'nda düzenlenen sergide, barış ve kardeşliği çağrıştıran şehrin değişik yerlerinde çekilmiş 20 adet fotoğraf yer aldı. Sergiyi gezen Kerkük halkı, etkinlikte öne çıkartılan barış ve kardeşlik temasından memnun olduklarını ifade etti. Sergide 3 adet fotoğrafı yer alan Karwan Saleyi isimli foto muhabiri, şehirdeki barış ve kardeşliği vurgulamaya çalıştığını söyledi.
Saleyi, Kerkük'te etnik gruplar arasında ayırım olmadığını, çektiğimiz fotoğraflarla ortaya koyduk. Bu serginin Irak'ın her yerinde açılması gerek. İnsanların burada kardeşçe nasıl yaşadığını görmelerini istiyorum. dedi.
Etkinliği organize edenlerden Aso Hüseyin ise, serginin ilk önce Süleymaniye kentinde düzenlediğini şimdi ise Kerkük'te yapıldığını kaydetti. Hüseyin, Amacımız bu sergi ile dünyaya barış ve kardeşçe yaşadığımızı göstermek. Buraları hep savaş içerisinde biliyorlar. Aslında biz burada barış ve kardeşlik çerçevesinde yaşıyoruz. İnsanların da bunu bilmesini istedik. ifadesini kullandı.
Sergiyi gezen Muhanne Simeri isimli şahış ise bu çalışmayı çok beğendiğini ifade ederek, Siyasilerimiz Kerkük halkını örnek alsın. Kardeşçe nasıl yaşadıklarımızı görsünler. Bizim aramızda ayırım yok. Asıl ayırımı yapan siyasilerimizdir. Onların yüzünden şehirde şiddet yaşanıyor.dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.