Gece bekçileri geri dönüyor

Gece Bekçileri geri dönüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bir zamanlar mahallelerin efsanesi olan gece bekçileri için 20 bin kadro açtı

09 Mayıs 2014 Cuma 01:27
Gece bekçileri geri dönüyor






Gece bekçileri geri dönüyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, büyük şehirlerde hızla artan hırsızlık ve basit suçların önüne geçebilmek için 12 Eylül öncesinin güvenlik sistemine geri dönüyor. Bir zamanlar elinde düdükleri, bellerinde joplarıyla mahalle devriyesine çıkan Gece Bekçileri geri dönüyor.  İlk aşamada 20 bin gece bekçisi sözleşmeli olarak alınacak. Polis teşkilatı bünyesinde görev alacak olan gece bekçileri çarşı, pazar yerleri ve mahallelerde gece - gündüz görev yapacak.

GECE BEKÇİLİĞİ SINAVI NE ZAMAN?

Gece Bekçileri alımı için özel sınav yapılacak. Yetenek sınavına girmek için en az ortaoğkul mezuniyet belgesi istenecek. Sayıları 5 binin altına kadar inen gece bekçileri için bin 500 ila bin 750 lira arasında maaş belirlendi. EGM gece bekçiliği için sınav takvimi açıklayacak

20 BİN ALIM YAPILACAK

Gece Bekçilerinin göreve başlamasının ardından koruma görevi yürüten 20 bin polis suçla mücadeleye çekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500-bin 700 TL arasında maaş alacak. Gece bekçilerinin özlük hakları ileriye dönük korunacak ve devlet garantisi altında olacak..

ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ALINACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanan kanun tasarısında emniyet bekçisinin görevleri ve yetkileri tanımlandı. Askerliğini komando olarak yapanlara öncelik tanınacak.

Özel yetenek seçme sınavında başarılı olanlar bekçi yapılacak. Emniyet bekçisi adayı öğrenciler, polis eğitim kurumlarında en az 3 ay meslek eğitim görecek. Emniyet bekçileri bir yıl intibak dönemine tabi tutulacak.
Göreve intibak edemeyenlerin sözleşmeleri feshedilecek. En az üç yıl emniyet bekçisi olarak görev yapanlardan başarılı olanlar polislerde olduğu gibi kıdemli bekçiliğe geçirilecek.

GECE BEKÇİLERİ POLİS OLABİLECEK
Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaç duyulması halinde en az 3yıl fiilen kıdemli emniyet bekçisi olarak görev yapmış ve üniversite eğitimini tamamlamış olanlar yapılacak sınav ile polis memurluğuna atanabilecek. Bir yıl içerisinde kıdemli emniyet bekçilerinden polis memurluğuna geçeceklerin sayısı, başvuru şartlarına haiz bekçilerin toplam sayısının yüzde 5’ini geçmeyecek.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.