Genelkurmay Rasim Ozan Kütahyalı'yı acil olarak ifadeye çağırdı

08 Nisan 2016 Cuma 01:17
Genelkurmay Rasim Ozan Kütahyalı'yı acil olarak ifadeye çağırdı






Genelkurmay Rasim Ozan Kütahyalı'yı acil olarak ifadeye çağırdı

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Sabah Gazetesi'nde TSK içinde paralel yapılanma konulu köşe yazısını araştırma konusu yaptı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'yı "Acil" koduyla ifade vermeye çağırdı.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, 27 Mart 2016'da kaleme aldığı köşe yazısında "TSK içinde bir Fethullahçı yapılanma olduğu" iddiasını dile getirerek, "Rus uçağının da bir Fethullahçı F-16 subayı tarafından düşürüldüğünü" öne sürmüştü. Uçağın düşürülmesinin Türkiye’nin karşısına çıkardığı zorluklara vurgu yapan Kütahyalı, “F-16 pilotlarının bile en az yüzde 50’sinin Fethullahçı olduğuna dair çok sağlam raporlar var. 2016 yılında TSK’dan toplu şekilde atılacak bunlar. Hulusi Akar direnmeye kalkarsa da istifasını verir. Bu kadar basit” görüşünü dile getirmişti.

Medyaradar.com haber sitesinde yer alan habere göre Kütahyalı'nın bu köşe yazısının ardından Genelkurmay Başkanlığı sert bir "darbe bildirisi" yayınlayarak, "Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve hiçbir hukuki, insani, vicdani ve akli dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadesini kullanmıştı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı suç duyurusu üzerine harekete geçti ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya "çağrı kağıdı" gönderdi. Gönderilen çağrıda Kütahyalı'nın yarın(Cuma) saat 10.00'da Ankara'da bulunan Genelkurmay Askeri Savcılığı'na ifadeye gelmesi istendi. Kütahyalı'nın talimatlı olarak İstanbul'da sivil mahkemeye ifade vermek istediği ancak bunun kabul edilmediği öğrenildi.


 
Son Güncelleme: 08.04.2016 01:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.