Giresun şehitleri ugurlanıyor: Cenazeler memleketlerine yollandı

Giresun Alucra ilçesi yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit düşen 5 asker 7 şehidin naaşı memleketlerine gönderiliyor.

06 Temmuz 2016 Çarşamba 13:35
Giresun şehitleri ugurlanıyor: Cenazeler memleketlerine yollandı






Giresun şehitleri ugurlanıyor: Cenazeler memleketlerine yollandı


Giresun Alucra ilçesi yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit düşen 5 asker 7 şehidin naaşı memleketlerine gönderiliyor.


Alucra'da dün bölgedeki karakollara bayramlaşma ziyareti sonrası dönüşe geçtikten sonra düşen askeri helikopterde şehit olan asker ve yakınlarının cenazelerinin Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlandı. Şehit cenazeleri için Ordu-Giresun Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Alucra'da, Tohumluk Yaylası'na dün akşam saatlerinde düşen askeri helikopterde şehit olan İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu Yarbay Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara'nın eşi Semra Kara’nın cenazeleri, Trabzon Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri sonrası gasilhaneye getirildi. Bahçecik Mahallesi Belde Cami’ndeki işlemlerin tamamlanması sonrasında Türk bayraklarına sarılan cenazeler jandarma ve polis eskortluğundaki iki ayrı araçla Giresun'a gönderildi. Ordu - Giresun Havalimanı'nda düzenlenecek tören sonrasında şehit cenazeleri memleketlerine gönderilecek.

KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞU AĞLARKEN BULUNDU

Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde 2'si asker, 5'i askeri personel eş ve çocukları olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralanmıştı. İlçenin Tohumluk Yaylası'nda ormanlık alana düşen helikopter kazası ile ilgili bölge güvenlik çemberine alındı. Malatya'dan gelen Kaza kırım ekipleri çalışmalarını başlatmak üzeri Alucra ilçesinden kaza yerine hareket etti.
Olayın tanığı olan vatandaşlar kazanın şokunu üzerinden atamazken, olayı anlatan görgü tanığı Mustafa Kır ise enkaza ilk ulaştığında bir kız çocuğunun enkazın içerisinde oturur vaziyette ağlarken gördüğünü ve kucağına alarak kaza yerinden uzaklaştırıp sakinleştirmeye çalıştığını söyledi.
Kaza’nın yaşandığı alana askerler tarafından kimse alınmazken kaza kırım ekibinin ise en yakın süre içerisinde olay yerine ulaşıp incelemelere başlayacağı öğrenildi.

 
Anahtar Kelimeler:
Giresun şehitleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.