Girişimci kadınlar, hemcinslerine örnek oluyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:58
Girişimci kadınlar, hemcinslerine örnek oluyor






KARS (CİHAN)- Kars'ta hanımların açtığı işletmeler hem aile ekonomisine hem de şehir ekonomisine katkı sağlıyor. Girişimci hanımlar, hemcinslerine de örnek teşkil ediyor.

Tokat'tan gelerek Kars'ta gözlemeci dükkanı açan Sıla Doğan, kadınların aile ekonomisinin yanında şehir ekonomisinde katkı sunabileceklerini söyledi. Kars'a eşinin tayini nedeniyle geldiklerini belirten Doğan, Burada gözlemeler yaptım ve birkaç kadının işletme açtığını gördüm. Ben de boş kalmaktansa bir şeylerle uğraşıp aile ekonomimize katkı sunmak istedim. Memleketimizde annemden öğrendiğim ve yaptığım gözlemelerimi halka satabileceğimi düşünerek bu işletmeyi açmaya karar verdim. dedi. Sac üzerinde bir gün önceden yoğrularak hazırlanan hamurla peynirli, patatesli, ıspanaklı, kıymalı ve daha birçok çeşitte gözlemenin yanında yöresel turşular yaptığını hatırlatan Doğan'ın müşteri portföyü ise genel itibariyle bayanlardan oluşuyor.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Genel Sekreteri Cengiz Kaya, kadın girişimcilerin iştiraki ile açılan işletmelerin sayısının artmasının şehir ekonomisine ciddi katkı sunacağını söyledi. Kadın işletmecilerin çoğunun derneklerinin üyesi olduğuna dikkat çeken Kaya, Dernek olarak her zaman onların yanında olmaya çalışıyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yurt içinden, yurt dışından Türkiye Sanayici ve İş adamları Konfederasyonu (TUSKON) aracılığı ile misafirlerimiz oluyor. Onlarla bir araya getiriyoruz. Değişik fikirler ortaya çıkıyor. Tabi burada amacımız Kars'ın ve Karslının ekonomik kalkınmasıdır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.