Göçmen milletvekili Sait, Cumhurbaşkanı Gül'le Bulgaristan'a gidiyor

11 Temmuz 2011 Pazartesi 11:12
Göçmen milletvekili Sait, Cumhurbaşkanı Gül'le Bulgaristan'a gidiyor






İzmir'in AK Partili göçmen milletvekili Rifat Sait, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte Bulgaristan'a gidiyor.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrinisa Gül, bir grup işadamı ve bürokratla 11-12 Temmuz 2011 tarihlerinde bu ülkeye resmî bir ziyarette bulunacak.

Ziyarete Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı da olan Milletvekili Sait'in yanısıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, TİKA Başkanı Serdar Çam, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılıyor.

Başşehir Sofya'da Cumhurbaşkanı Gül ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Pırvanov arasında yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin durumu ele alınacak, yeni işbirliği imkânları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak. Gül, Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Tsetska Tsaçeva ve Başbakan Boyko Borisov'u da kabul edecek.

Ayrıca Sofya'da düzenlenen 'Türkiye-Bulgaristan İş Forumu'nun açılışında konuşma yapacak. Bulgaristan'ın kuzeydoğusundaki Deliorman bölgesinin en büyük şehirlerinden Şumnu'da da temas ve incelemelerde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada yaşayan Türklerle de biraraya gelecek.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.