Gonca Dergisi'nin dağıttığı kumbaralarda biriken paralar Van'a okul oldu

18 Ekim 2012 Perşembe 20:31
Gonca Dergisi'nin dağıttığı kumbaralarda biriken paralar Van'a okul oldu






VAN (CİHAN)- Van'da geçen yıl meydana gelen deprem sonrasında Kimse Yokmu Derneği ve Gonca Dergisi'nin Van'a okul yapmak için başlattığı 'Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun' kampanyası amacına ulaştı. Kampanya kapsamında Türkiye ve bazı Avrupa ülkesindeki minik öğrencilere dağıtılan 140 bin kumbaraya atılan paralardan elde edilen 700 bin liraya Muradiye ilçesi Ünseli beldesinde 7 derslikli modern bir okul yaptırıldı.

Gonca Dergisi Kardeşlik Ortaokulu törenle eğitime başladı. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, Gonca Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası 74 hayırsever ile okul için protokol yaptıklarını söyledi. Okulların bir bölümünün tamamlanarak eğitime açıldığını belirten Vali Karaloğlu, Minik yüreklere yayın yapan Gonca Dergisi de Kimse Yokmu Derneği ile birlikte okul için kampanya başlattı. Van'a birçok hayırsever tarafından da okul yapıldı. Ama inanın içinde en sevimli olan, yüreğimizi en çok ısıtan bu okul oldu. Çünkü bu okulun harcında, temelinde Türkiye ve bazı dış ülkelerdeki binlerce çocuğun 50 kuruşu, 1 lirası ve minik yürekleri var. Umarım bu okul Türkiye'deki kardeşliğin güçlenmesine vesile olur. dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Kimse Yokmu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu ve Gonca Dergisi Genel Müdür Yardımcısı Ali Çetintaş'a günün anısına plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesi ardından okulu gezen Vali Karaloğlu, yine minik çocukların biriktirdiği paralarla alınan kırtasiye malzemeleri ve çantaları öğrencilere dağıttı. Hediyelerini alan öğrencilerin mutlulukları da yüzlerine yansıdı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.