Gönen'de 23. Ömer Seyfettin Kültür Sanat Haftası başladı

10 Mart 2012 Cumartesi 13:28
Gönen'de 23. Ömer Seyfettin Kültür Sanat Haftası başladı






BALIKESİR (CİHAN)- Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ömer Seyfettin, doğduğu yer olan Balıkesir'in Gönen ilçesinde adına düzenlenen haftayla anılıyor. Gönen Belediyesi tarafından her yıl 9-18 Mart arasında düzenlenen Ömer Seyfettin Kültür Sanat Haftası'nın 23.'sü dolayısıyla panel, sergi, şiir ve hikaye yarışmalarından oluşan bir dizi faaliyet yapılacak.

Haftanın etkinlikleri, Ömer Seyfettin anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Burada konuşan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Seyfettin'in eserlerini yeni nesillere daha iyi anlatmak amacıyla bu haftayı düzenlediklerini söyledi. Herkesi etkinliklere katılmaya davet eden Başkan Yakar, Türkçe'de sadeleşmeyi kitaplarıyla başlatan, öğretmenlik yıllarında bunu öğrencilerine aktaran hemşehrimiz Ömer Seyfettin, birçok yeni akımı başlatan edebiyatçı olarak anılmaktadır. Öyle ki 1911 Nisan ayında Selanik'te yayımlanan 'Yeni Lisan' başlıklı yazısı, Millî Edebiyat akımının bildirgesi olarak kabul edilmiştir. Hafta kapsamında düzenlediğimiz hikâye yarışmamız da genç yazarlarımıza fırsatlar sunmaktadır. dedi. Ömer Seyfettin'in başlattığı edebiyat akımınının sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Yakar, Sade ve düzgün Türkçe ile okuyup yazmalıyız. Hemşehrimiz Ömer Seyfettin, kısacık ömrüne sığdırdığı kitaplarıyla bugün hâlâ anlaşılabilir bir hikâyeci olmayı başarmıştır. İsteklerinde daima makul olmuş, doğruyu benimsemiş ve fikirlerini savunarak yeni bir akımın başlamasına vesile olmuştur. Gençlerimiz, onu daha iyi anlamak için hayatı hakkında bilgi sahibi olmalı ve kitaplarını bir kez daha okumalıdır. şeklinde konuştu.

Tören için önceden planlanan 8. Gönen Ömer Seyfettin Satranç Yarışması'nın ödülleri, hava muhalefetinden dolayı belediye binasında verildi. Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi ise iptal edildi. Etkinlikler kapsamında ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Topluluğu tarafından Çarşı Camisi'nde Mevlid okundu, ardından da aşure ve pilav ikram edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.