Gorbaçov: Putin değişim potansiyelini tüketti

09 Şubat 2012 Perşembe 16:52
Gorbaçov: Putin değişim potansiyelini tüketti






MOSKOVA (CİHAN)- Eski Sovyet lideri Mihail Gorbaçov, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in 4 Mart devlet başkanlığı seçimlerine aday olmasının ardından başlattığı eleştirilere devam ediyor. Rusya'da tüm sistemin değişmesi gerektiğini ifade eden Gorbaçov, Putin'in devlet başkanı seçilmesi halinde dahi bu değişimi başarmasının imkansız olduğunu ve potansiyelini tükettiğini iddia etti.
Moskova Uluslar arası Devlet Üniversitesi'nde konferans veren Gorbaçov, Putin çok faydalı işler yaptı. Büyük bir ihtimalle yeniden devlet başkanı olacak. Başkanlık seçimlerinin ardından durum değişmezse insanlar ülkemizde sokaklara iner. uyarısı yaptı.
Putin'in tüm sistemi değiştiremeyeceği yönünde kanaati olduğunu vurgulayan Gorbaçov, O bunu yönetemeyecek. Yeni seçilen parlamento, adam kayırmacılığı, geçmişin birikimleri orada duruyor eleştirisi getirdi. Gorbaçov'a göre Putin, parlamento seçimlerinin yenilenmesine olumlu cevap verecek, ya da istifaya gitmek zorunda kalacak.
Gorbaçov Dojd televizyonuna dün yaptığı açıklamada da, Putin'in görevden ayrılması gerektiğini, durumun da bu yolda olduğunu iddia etmişti. Siyasi sistemin şiddet girişimleri ile değiştirilmesine karşı olduğunu savunan Gorbaçov, İnsanlar karmaşa ile başlamak istemiyor. Şimdi ellerinde olan birkaç şeyi de kaybetmek istemiyor. İnsanlar adım adım gitmek istiyor değerlendirmesinde bulunmuştu.
Rusya yönetiminin polis ve göstericiler arasında herhangi bir çatışma olmaması için elinden geleni yaptığını da ifade eden eski Sovyet lideri, kendisinin de muhalif gösterilerde konuşmak istediğini, ancak şimdiye kadar buna fırsat bulamadığını söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.