Gorbaçov'dan Amerika'ya Perestroyka önerisi

14 Kasım 2012 Çarşamba 15:28
Gorbaçov'dan Amerika'ya Perestroyka önerisi






MOSKOVA (CİHAN)- SSCB'in son lideri Mihail Gorbaçov, ABD'ye Perestroyka(yeniden yapılanma) önerdi. Moskova'da Kendimle Baş Başa adlı yeni kitabını basına tanıtan Gorbaçov, ABD'nin kendine has perestroykaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Sovyet yöneticileri olarak çok sayıda hata yaptıklarını itiraf eden Gorbaçov, Biz zamanında Sovyetler Birliği'nde reformlar yapamadık. Komünist Partisi'ni demokratik bir yapıya dönüştürmekte geç kaldık. Bu en önemli hatamız oldu. eleştirisinde bulundu.
Gorbaçov'un bir kitap mağazasında düzenlediği kitabının tanıtım programına 500 okuyucu katıldı. Rusya'nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin'i destekleyen Batı'yı da eleştiren Gorbaçov, Bu destek sayesinde Yeltsin Devlet Başkanı oldu dedi.

Son yıllarda ciddi hastalıklarla mücadele etmek zorunda kaldığını ifade eden Sovyet lideri, Son beş yılda 4 ameliyat oldum. 1,5 yılda yaklaşık tüm zamanım hastanede geçti dedi. Yaşlı politikacı tekrar ayağa kalktığını ve mücadeleye devam edeceğini söyledi.
Gorbaçov, kitabını 1999 yılında hayatını kaybeden eşi Raisa Gorbaçova'nın anısı için kaleme aldığını belirtti. Eşinin ölümünden önce Eğer yazabilirsen yaşadıklarını kitaplaştır dediğini söyleyen, Mihail Gorbaçov, bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Bir okuyucunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kurduğu günümüz Rusya'sı hoşunuza gidiyor mu? sorusuna Gorbaçov, Siz en iyisi kitabımdaki yazdıklarımı okuyunuz karşılığını verdi.

Gorbaçov Kendimle Baş Başa adlı kitabını 5 yılda yazdı. Sovyet lideri eserinde, SSCB yöneticileri Leonid Brejnev, Yuri Andropov'la olan anılarını, Sovyetler Birliği'nin son yıllarını ve 1985'de başlattığı Perestroyka politikasıyla ilgili gelişmeleri kaleme aldı. Yaklaşık 700 sayfalık kitap 10 bin adet basıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.