Gorbaçov’dan diyalog çağrısı

Sovyetler Birliği'nin Lideri Mihail Gorbaçov, Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan iki ülke arasında ki gerginlik her iki ülkeye de kayıp olduğunu belirtti. Diyalog çağrısında bulundu.

03 Aralık 2015 Perşembe 12:19
Gorbaçov’dan diyalog çağrısı






RIA Novosti’nin haberine göre, uçağın düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açığa kavuşturmak için bir araya gelmesini beklediğini ifade eden Mihail Gorbaçov, “Ne yazık ki böyle bir gelişme yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelinmek için çok şeyler yapıldı. Benim dönemimde de ilişkilerin geliştirilmesi için çok işler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var” dedi.


Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa işlerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu darbenin Ortadoğu’nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.
Gorbaçov, “Her bir şartta diyalog kurulmalıdır. Eğer ilk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım” ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 03.12.2015 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.