Görevi Bıraktı,Makam Aracını Bırakmadı

Milletvekili Aday Adayı Müşteşar Ziya Altunyaldız makamını bıraktı ancak makam aracını bırakmadı

10 Nisan 2015 Cuma 09:10
Görevi Bıraktı,Makam Aracını Bırakmadı






Görevi Bıraktı Makam Aracını Bırakmadı
   GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, görevinden istifa ettikten sonra milletvekili aday adayı olduğu Konya’ya giderken makam aracıyla kaza yaptı.Kaza sonrası hasar oluşan 06 DG 2790 plakalı Audi A6 marka makam aracı Ankara'ya getirilerek OSTİM'de tamir için servise bırakıldı.
   İddiaya göre, burada tamir edilen araç için 15 bin lira masraf çıkarıldı. Olaydan haberdar olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, “Görevinden ayrıldıktan sonra neden makam aracını kullandı, bakanlık olarak ödeme yapılmasın” talimatı verdi. Bakanlık ödeme yapmayınca araç yaklaşık 2 ay serviste kaldı. Araç ödeme yapılmasının ardından bakanlığa teslim edildi. Altunyaldız, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, süreci doğrulayarak şunları söyledi: “10 Şubat günü milletvekili aday adaylığı için görevimden istifa ettim. Aynı günün gecesi eve gittiğimde gece saat 22.00-23.00 gibi ağabeyimden telefon geldi. Halamın vefat ettiğini söyledi. Acıyla kıvrandığım anda hemen Ankara Tren Garı’nı arayarak Konya trenine yer ayırtmak istediğimi söyledim. Yer olmadığını söylediler. Ulaştırma Bakanlığı’ndan danışman bir arkadaşımı arayarak durumu izah ettim. Bakanlıktaki arkadaşların yardımıyla ertesi gün sabah treninde bir yer bulduk. 
ANNEMİ KAYBETTİM
Ayın 11’inde sabah Ankara’ya kar yağmıştı. Tren Garı’na sabah 6-7 gibi gittim ama tam perona ulaştığımda tren hareket etti. ‘Sincan’da yakalayabilir miyiz’ diye sordum ama mümkün olmadığını söylediler. Acıdan başım döndü hiçbir şey düşünemedim. Beni gara götüren şoför, ‘dün istifa ettiniz ama cenaze var, benzin alır, sizi bırakıp dönerim’ diyerek beni Konya’ya götürebileceğini söyledi. O anda daha fazla şey düşünemedim, sonuçta insansınız. Şöförün teklifi üzerine bakanlık aracıyla yola çıktık. Ancak Konya girişinde buzlanma nedeniyle buza kaptırdık kaza yaptık. Arabada hasar oldu ama yola devam edebildik. Şöföre ‘Gerekeni yap aracı teslim et’ dedim. Ardından cenazeye katıldım. Aynı gün annemi de acile götürdüm. Ertesi gün de annemi kaybettim. Aradan geçen sürede araç serviste tamir edilmiştir diyerek takip etmedim. Ancak tüm tamir masraflarını cebimden ödedim. 15 bin liranın üzerinde para ödedim. Bakan Bey’le istişarede bulunmadım.”
Son Güncelleme: 10.04.2015 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.