Görme engelliler için yapılan takip düzeyini çaldılar

16 Ekim 2012 Salı 20:51
Görme engelliler için yapılan takip düzeyini çaldılar






İSTANBUL (CİHAN)- Tuzla'da, bir sağılk ocağındaki görme engelli vatandaşlar için yaptırılan takip düzeyi kimliği belirsiz kişilerce çalındı.

Olay, Aydınlı Mahallesi 3 Nolu Aile Sağlık Ocağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, görme engelli vatandaşların kamu binalarına rahat ulaşımının sağlanması amacıyla Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan görme engelli takip düzeyi, önceki gün hırsızlar tarafından yerinden söküldü. Hırsızlar bununla da yetinmeyip, sağlık ocağındaki Türk Bayrağı'nı da götürdü.

Olayın meydana geldiği sağlık ocağında incelemelrde bulunan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yazıcı, ilçedeki bütün kamu kurumlarına, engelli vatandaşların kolay ulaşması için takip düzeyinin yapıldığını söyledi. Yazıcı, Maalesef böyle adi bir hırsızlık olayını duyduk ve üzüldük. Hiçbir maddi değeri olmayan, ancak görme engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşıyan görme engelli takip düzeyi birileri tarafından yerinden sökülerek alınmış. Umarım böyle üzücü olaylar bir daha yaşanmaz. dedi.

Sağlık ocağında sorumlu hekim olarak görev yapan Doktor Büşra Altınkök de hırsızlık olayı karşısında büyük üzüntü ifade etti. Engelli vatandaşlara saygısı olmayanların böyle bir eylemde bulunacağını belirten Altınkök, bir daha yaşanmamasını diledi.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.