Göztepeli taraftarlardan Balıkesir'deki köy okuluna yardım

14 Aralık 2012 Cuma 15:50
Göztepeli taraftarlardan Balıkesir'deki köy okuluna yardım






BALIKESİR (CİHAN)- Türkiye'nin köklü kulüplerinden Göztepeli bir grup taraftar, Balıkesir'deki köy okuluna giysi ve kırtasiye yardımında bulundu. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nden bir öğrencinin Göztepe TV'nin Facebook sayfası üzerinden başlattığı dostluk köprüsü, Bu sese kulak ver sloganıyla öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Yardım fikri, BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi'nden dört öğrencinin merkez Bayat Köyü İlkokulu'na Topluma Hizmet Dersi kapsamında yardımcı olmak için gitmesiyle başladı. Buradaki 22 öğrencinin perişan durumunu gören Onur Babaç, Göztepe TV'nin Facebook sayfası üzerinden taraftar grubuyla irtibat kurdu. Bunun üzerine Göztepe taraftarı Cemal Korkmaz, durumu arkadaşlarına iletti. Bir hafta boyunca bir minibüs dolusu kırtasiye, giysi ve oyuncak toplandı. Toplam 7 bin liralık değerindeki malzemeler, Balıkesir'e 30 kilometre uzaklıktaki tek sınıflı Pınarlı İlkokulu'na götürüldü. İlkokul öğrencileri, İzmir'den gelen Göztepeli taraftarlar Korkmaz, Ahmet Sarı, Tamer ve Gülşen Korkmaz'ı tezahüratla karşıladı.

BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Mert Can Şekerci, Mehmet Çoban, Erdi Sidat ve Onur Babaç, ilkokulun 1 ile 4. sınıflarındaki 22 öğrenciye Göztepe atkı ve şapkalarını taraftarlarla birlikte giydirdi. Ağabey ve ablalarının 173 kilometre uzaktan getirdiği Sarı-Kırmızı atkı ve şapkaları giyip Göztepe yazan çantaları ve kırtasiye malzemelerini almanın heyecanını yaşayan öğrenciler, okul önünde, Göz Göz Göztepe şeklinde tezahürat yaptı.

Göztepe TV'nin kurucularından Cemal Korkmaz, yaptığı açıklamada, BAÜ öğrencilerinden Onur Babaç, bizim Göztepe Taraftar Grubu'nun sosyal paylaşım sitesine başvurarak Pınarlı köyündeki 22 öğrenci için yardım istedi. Biz daha önce Şanlıurfa, Mardin, Van ve Siirt'teki köy okullarına taraftar grubu olarak yardım etmiştik. Bu çağrının ardından bir haftada taraftarımızla başlattığımız kampanyada topladığımız kırtasiye, giysi, şapka, atkı ve gıda maddelerinden oluşan 7 bin liralık yardımla Balıkesir'e geldik. Bu okula yardımlarımız devam edecek. Bahçesine park yapımı ve yanındaki boş arsada Göztepe hatıra ormanı için proje hazırlayacağız. Öğrencilerimizi mart ve nisan aylarında İzmir'e maça getireceğiz. diye konuştu.

Pınarlı İlkokulu Müdürü Mehmet Günaydın da yardımlarından dolayı Göztepeli taraftar grubuna teşekkür etti. Taraftar grubu ve köylüler, daha sonra okul bahçesine 100 adet çam fidanı dikti. Programın sonunda öğrenciler, Korkmaz'a çiçek ve plaket verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.