Grev ve kar hava ulaşımını felç etti

11 Aralık 2012 Salı 10:13
Grev ve kar hava ulaşımını felç etti






KÖLN (CİHAN)- Almanya'da bir yandan iyiden iyiye kendini gösteren kış ve kar yağışı, diğer yandan Ver.di sendikasına bağlı güvenlik personelinin yaptığı grevler, birçok havaalanında uçak seferlerini vurdu. Grev ve kar yüzünden birçok uçak seferi iptal edildi, bir çoğunda ise saatler süren gecikmeler yaşandı.

Almanya'nın özellikle Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde hafta sonundan itibaren kendini gösteren sert kış şartları yüzünden sadece Frankfurt Havaalanı'nda 270 uçak seferi iptal edildi. Bunlardan 133'ü Frankfurt'a iniş yapmak isteyen, 137'si ise buradan kalkış yapmak isteyen uçaklardan oluşuyordu. Köln/Bonn Havaalanı'nda ise çok sayıda sefer gecikmeli olarak yapılabildi.

Almanya'da hava ulaşımını vuran ikinci etken ise Ver.di sendikasına bağlı güvenlik personelinin Pazartesi gününün oldukça erkek saatlerinden itibaren başlattıkları grev oldu. Almanya'nın bir çok havaalanında Ver.di sendikasının güvenlik personelini greve çağırması nedeniyle, hava trafiğin de ciddi aksamalar meydana geldi. Saatlerce beklemek zorunda kalan yolcular da perişan oldu. Uçuşlarda gecikmeler ve iptaller havaalanlarında yığılmalara neden oldu. Stuttgart Havaalanı'nda 16 kontrol noktasından sadece altısı açıldı. Zaman zaman açık olan kontrol noktalarının sayısının ikiye kadar düşmesi, yolcuların saatlerce ayakta kalmalarına sebep oldu.

Grev daha çok iç hatları etkilerken dış hatlarda ciddi bir sıkıntıya sebep olmadı. Stuttgart'tan sabah saatlerinde yapılacak olan Hannover, Düsseldorf, Berlin ve Hamburg uçuşları iptal edilirken, birçok uçuşta bir saatten fazla gecikmeler yaşandı. Karlsruhe ve Baden-Baden'de de Berlin ve Hamburg uçuşları iptal edilirken gecikmeler yaşandı.

Stuttgart Havaalanı sözcüsü, grevin nedenini tam olarak anlayamadıklarını ifade ederek başka havaalanlarındaki anlaşmazlıklardan dolayı yapılan bir grev olabileceğini açıkladı. Sendikadan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık bir aydan beri çalışma saatlerinde iyileştirme beklendiğini ama bunun bir türlü gerçekleşmediği yer aldı.

Stuttgart dışında, Baden-Baden/Karlsruhe, Berlin Tegel, Berlin Schönefeld, Bremen, Düsseldorf, Frankfurt/Main, Hamburg, Hannover ve Köln-Bonn Havalimanları'nda grev nedeniyle aksamalar yaşandı.

Türk Hava Yolları (THY) Müdür Vekili Ebubekir Özdemir THY uçuşlarında bir sıkıntı yaşanmadığını, grevin daha çok iç hatları etkilediğini ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.