Gül: Kayseri, bütün dünya için ilgi çeken bir dağ ve turizm merkezi olacak

18 Ekim 2012 Perşembe 17:31
Gül: Kayseri, bütün dünya için ilgi çeken bir dağ ve turizm merkezi olacak






ANKARA (CİHAN)- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes'i turizm merkezi haline getirecek proje sayesinde dağın yaşanabilir bir yer haline geleceğini söyledi. Gül, ''İnanıyorumki Kayseri, sadece Orta Anadolu ve Türkiye için değil, bütün Avrupa ve bütün dünya için ilgi çeken bir dağ ve turizm merkezi olacak.'' dedi.

Gül, Congresium - Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen Kadim Kent Kayseri Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı. Gül burada kısa bir konuşma yaptıktan sonra sembolik olarak kurdele kesti ve stantları gezdi.
Yaptığı konuşmada Kayseri'nin tarihinin ortada olduğunu ve ''kadim şehir'' olarak sunulduğuna işaret eden Gül, şöyle devam etti: ''Ticaret olarak temayüz etmiş, vasıfları hep gelişmiş, daha sonra sanayi ile kendisini ispatlamış, sonra eğitimde çok büyük hamleler yapmış, bugün 4 üniversitesi olan büyük bir şehir. Şimdi de turizm ile çok büyük bir hamle yapıyor. Bütün bunlar bizi gururlandırıyor. Bir Anadolu şehrinde bu vasıfları, bu gelişmeleri görmek şüphesiz ki bir Kayserili olarak beni ayrıca çok mutlu ediyor, çok gururlandırıyor.''

Bir Kayserili olarak Erciyes'i görmenin, bütün Kayserililer gibi kendisini her zaman heyecanlandırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, karayoluyla Kayseri'ye gittikleri dönemde şehre yaklaştıkça ''Bakalım Erciyes nasıl gözükecek?'' diye meraklandıklarını anlattı. Gül, ''Gittiğimizde de seyretmeye doymayız. Nasıl İstanbul'da boğazı seyrederlerse bizim için de öyle. Böyle bir güzelliği var.'' ifadelerini kullandı. Erciyes'i turizm merkezi haline getirecek proje sayesinde dağın yaşanabilir bir yer haline geleceğini söyleyen Gül, projenin tamamlanması konusunda büyük yol alındığını kaydetti. Gül, ''İnanıyorum ki sadece Orta Anadolu ve Türkiye için değil bütün Avrupa ve bütün dünya için ilgi çeken ve çok dikkat çeken bir dağ ve turizm merkezi olacak Kayseri.'' dedi.

Anadolu'daki kentlerin arasında böyle bir yarış olduğunu gördüğünü söyleyen Gül, Kayseri'yi bu anlamda örnek şehirlerden biri olarak tanımladı. ''Giderek çok daha fazla şehrimizin içeride ve dışarıda ilgi çekeceğine inanıyorum'' diyen Gül, siyasetçilerin, yerel yöneticilerin ve işadamlarının kente büyük hizmet ettiğini belirtti.

İlk olarak sergilenmekte olan antika araçları inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ile birlikte araçlardan birine bindi. Gül, aracın şoför koltuğuna oturdu. Gül ardından teleferik maketine bindi ve burada gazetecilere görüntü verdi. Ayrıca stant içinde çocuklarla da sohbet etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.