Gurbetçilerin pekmez ve balı çöpe gidiyor

24 Ocak 2012 Salı 16:37
Gurbetçilerin pekmez ve balı çöpe gidiyor






İSTANBUL (CİHAN)- Gurbetçilerin çoğunun havalimanlarında uygulanmaya başlanan 'sıvı yasağı'ndan haberdar olmaması nedeniyle beraberlerinde götürmek istedikleri pekmez, bal, salça gibi ürünler çöpe gidiyor. Atatürk Havalimanı temizlik personeli, uçağın kabin bölümüne alınmayan sıvıları her gün gümrük memuru nezaretinde imha ediyor.

Kabin bagajına sıvı kısıtlaması dış hatların ardından iç hatlarda 1 Mart'ta Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında, 1 Nisan 2012 tarihi itibarıyla da tüm iç hat uçuşlarında uygulamaya başlanacak. Kabin bagajlarında taşınmasına sınırlama getirilen sıvılar, uçak altı bagajlarda havayolu işletmesinin kuralları içinde taşınabiliyor. Ancak dış hatlarda özellikle sıvı yasağından haberi olmayan gurbetçi vatandaşların kabinde götürmek istedikleri pekmez bal, salça, yoğurt gibi gıdaların yasak nedeniyle uçağa alınmadığı bu nedenle imha edildiği belirtildi.

Havalimanı Temizlik Müdürü Ufuk Eryılmaz, gurbetçilerin memleket malı deyip yanlarında getirdikleri pekmez, salça bal gibi ürünlerin uçağın kabin bölümüne alınmadığını ve imha edildiğini anlattı. İnsanların sıvı yasağından haberdar olması gerektiğini belirten Eryılmaz, Bu ürünleri boşu boşuna yanlarında getirmesinler. dedi.

Temizlik görevlileri dış hatlar terminalinin değişik noktalarındaki 60 sıvı atık kutusundan 30'unda biriken atıkları her gün gümrük memuru nezaretinde imha ediyor. Yasağın iç hatlarda başlamasıyla imha edilen sıvı miktarının daha da artacağı belirtildi.



UÇAKTA SIVI TAŞIMA KURALLARI

Uçakta kısıtlamaya dahil sıvılar ve sıvı taşıma kuralları şöyle: Su, şurup, içecekler dahil her türlü sıvı, kremler, losyonlar, yağlar (kozmetik yağlar dahil), kolonya, parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (katı halde olan rujlar hariç), tıraş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller, kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler. Her yolcu 1 adet şeffaf plastik poşet taşıyabilir. Poşet içerisinde konulan her bir ürün maksimum 100 ml olabilir. İçindeki miktara bakılmaksızın kabı 100 ml'den büyük ürünlerin geçirilmesine müsaade edilmez. Yolcuların el bagaj/çantalarındaki sıvı ürünleri son güvenlik kontrol noktasında göstermeleri ve x-ray cihazına ayrı olarak koymaları gerekmektedir.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.