'Güvenliğiniz için bacaları temizletin'

18 Ekim 2012 Perşembe 11:02
'Güvenliğiniz için bacaları temizletin'






İSTANBUL (CİHAN)- Uzmanlar, kış mevsiminin yaklaşmasıyla baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, Güvenliğiniz için kışa girmeden bacaları mutlaka yetkili bir firmaya temizlettirin. dedi.

Kış mevsimin yaklaşmasıyla muhtemel baca zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran uzmanlar, baca temizliğine dikkat çekti. Baca tıkanması sonucu üzücü olayların yaşanabileceğini belirten İGDAŞ Genel Müdür'ü Bilal Aslan, doğalgazın zehirlemeyen bir gaz olduğunu ancak yanması sonucunda ortaya çıkan karbon monoksit gazının zehirlenmelere yol açabileceğinin söyledi. Can güvenliği açısından baca temizliğine dikkat çeken Aslan,Kullanıcılarımız, bacalarının bakımını ve temizliğini periyodik olarak yaptırmalıdır. Bakımı ve temizliği yapılmayan bacalarda, baca çekişi azalır zehirleyici özelliğe sahip baca gazları yaşanılan ortama yayılır. Bu durumda zehirlenmeler ortaya çıkabilir. Vatandaşlarımız hangi tür yakıt kullanırlarsa kullansınlar, bacalarını yılda en az bir kez, kışa girmeden önce, mutlaka İtfaiye'nin yetkilendirdiği baca temizleme firmalarına temizlettirmelidir dedi.

Yakıcı cihazların yıllık bakımının önemine değinen Aslan, Baca temizliğinin yanı sıra, doğalgaz yakıcı cihazlarının (kombi, şofben, kazan gibi) yıllık bakımları düzenli yaptırılmalı. Bakımı yaptırılmayan bu cihazlarda sızmalar meydana gelebilir. Bu konuda üzerinde önemle durulması gereken önemli bir nokta da baca gazı tehlikesine karşı önlem niteliği taşıyan baca gazı sensörlerinin kontrolüdür. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.