Hacettepe'den Tunus ve Cezayir'e sınır ötesi robotik cerrahi eğitimi

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:40
Hacettepe'den Tunus ve Cezayir'e sınır ötesi robotik cerrahi eğitimi






ANKARA (CİHAN)- Hacettepe Üniversitesi, Tunus ve Cezayir'de cerrahi simülasyon ve robotik cerrahi eğitimi verecek. Projeyle ilgili protokol Tunus Büyükelçiliği'nde imzalandı.

Protokolün imza törenine Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Tunus Sağlık Bakanı Abdellatif Mekki, Tunus Büyükelçisi Mehraz Ben Rhouma, Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tuncay Delibaş, Muhammed Özgehan katıldı.

Projenin Avrupa Birliği eksenli olduğunu kaydeden Rektör Tuncer, Türkiye, AB'den bir ülke ve iki Afrika ülkesi projenin içinde. Tunus'un yanı sıra Cezayir'le de aynı işbirliği gerçekleşecek. Buradaki hekimlere eğitim verilecek. Kapsam geniş olmakla birlikte ilk etap cerrahlara yönelik olacak. Tarih ve kültür bağımız olan söz konusu ülkelerle işbirliği önemli. dedi.

Tunus Sağlık Bakanı Abdellatif Mekki de Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiklerini belirtti. Mekki, Türkiye'nin sağlık alanındaki en önemli markası olan Hacettepe ile böyle bir işbirliği gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.