Hakkari'den acı haber geldi | 4 şehidimiz var

PKK'lı teröristlerin Irak topraklarından yaptığı havanlı saldırı sırasında 3 askerimiz şehit düştü. Azez'de çıkan çatışmada ise bir yüzbaşı şehit, 1 binbaşı yaralı. Hakkari Irak sınır hattında havadan ve karadan operasyon sürüyor.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 17:51
Hakkari'den acı haber geldi | 4 şehidimiz var






Hakkari'den acı haber geldi | 4 şehidimiz var

Terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzey kesiminde sınır bölgesinde ağır silahlarla düzenlediği saldırıda 3 askerimiz şehit düştü. Açıklama Milli Savunma Bakanlığından geldi. Bugün Suriye'nin Azez kentinde ise terör örgütü yandaşlarının düzenlediği saldırıda ise  Konyalı Özel Kuvvetlerde görevli Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir şehit düştü. Hakkari şehitlerinin isimleri henüz açıklanmadı.

KONYA ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

Suriye'nin Azez bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle Özel Kuvvetler mensubu askerler arasında çıkan çatışmada şehit olan Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir'in (35) Konya'daki evine ateş düştü.

Halep kentine bağlı Azez ilçesi Melkiye kırsalında PKK/YPG'li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden Deniz Piyade Yüzbaşı Celalettin Özdemir, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Yüzbaşı Özdemir'in Konya'nın Meram ilçesi İhsaniye Mahallesi Şinasi Sokak'ta annesinin yaşadığı eve acı haber ulaştı. Askeri yetkililer, anne Kezban Özdemir'e oğlunun şehadet haberini verdi. Şehit Özdemir'in evli ve bir kızı olduğu belirtilirken, eşinin Ankara'dan Konya'ya geleceği öğrenildi.
 

HAKKARİ'DE 3 ŞEHİDİMİZ VAR
Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari sınır bölgesindeki üs bölgesinde PKK/YPG'li teröristler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı. Suriye Azez'de yaşanan çatışmada ise 1 yüzbaşının şehit olduğu, 1 binbaşının ise ağır yaralandığı belirtildi

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkâri sınır bölgesindeki üs bölgesinde PKK/YPG'li teröristler tarafından Irak kuzeyinden yapılan havan atışları sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını açıkladı.

AZEZ'DE ÇATIŞMA: 1 YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 yüzbaşı şehit olurken, 1 binbaşı ise ağır yaralandı.

Tel Rıfat kırsalında PKK/YPG´li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 binbaşı ile 1 yüzbaşı yaralandı.

Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan yüzbaşı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu, binbaşının ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Teröristlerle sıcak temas sağlanan bölge, sınırdaki topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de 1 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Zeytin Dalı Harekât bölgesinde, 4 Mayıs 2019 tarihinde, PKK/YPG´li teröristlerin Tel Rıfat bölgesinden açtıkları atışlar sonucunda 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Olay sonrası teröristlere ait belirlenen hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

Son Güncelleme: 04.05.2019 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.