Hakkari Üniversitesi'nden çevre sağlığına destek

11 Aralık 2012 Salı 12:55
Hakkari Üniversitesi'nden çevre sağlığına destek






HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Hakkari ve dünyadaki çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Çevre Sağlığı Platformu (ÇESAP) oluşturuldu.

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, öğretim görevlisi Hakan Yoldaş öncülüğünde Çevre Sağlığı Platformu'nu kurarak faaliyete geçirildi. Güzel doğasıyla Hakkari'yi daha yaşanılır bir şehir yapmak, sahip olduğu güzelliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına olanak sağlamak, bilinçli bir nesil ve duyarlı bir toplum oluşturulmasına katkı sağlamak, katı atıklar, içme suları, kanalizasyonlar, suni, evsel ve diğer nedenlerle oluşacak her türlü çevre ve doğa kirliliğini engellemek, var olan çevre ve doğa kirliliğinin giderilmesi çalışmaları yapmak için kurulan Çevre Sağlığı Platformu'nu faaliyetlerini başladığı açıklandı.

Çevre Sağlığı Platformu üyeleri, fahri üyeleri olan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ı ziyaret ederek kendisine üzerinde Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çevre Sağlığı Platformu yazılı tişört ve şapka hediye etti.

Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise üniversite öğrencilerinin yaşadıkları çevreye karşı bu kadar duyarlı olmasından dolayı çok gururlandığını belirterek, bu etkinliğin özellikle genç nesillere çevre bilinci aşılama adına çok önemli olduğunu söyledi. Ceylan, Bireyi ve toplumu yakından ilgilendiren bu çalışmayı yapan öğrenci ve akademisyenlerimizi takdir ediyorum. Amaçları çevre sevgisi ve doğanın korunması konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu, çevreye gösterilen ilginin artarak devam etmesi ve bireylerin bu konuda gereken özveriyi göstermesi gerekir. Biz üniversite olarak, ilimizin çevre sağlığı açısından yapılabilecek etkinliklere her türlü desteği vermeye hazırız. dedi

Çevre Sağlığı Platformu Koordinatörü öğretim görevlisi Hakan Yoldaş ise yüksekokul bünyesinde bu yıl açılan Çevre Sağlığı Teknikerliği Bölümü'nün öncülüğünde Çevre Sağlığı Platformu'nu kurduklarını belirtti.

Yoldaş, Amacımız Hakkari'nin bakir kalmış doğa güzelliklerini ortaya çıkarmak, tanıtmak, çevre sağlığı ile ilgili sorunları gündeme getirmek ve bu konuda çalışmalar yapmaktır. Okullarımızda çevre sağlığı ile ilgili seminerler, paneller vererek öğrencilerimizi ve halkımızı çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi sağlamaktır. Kurmuş olduğumuz ÇESAP ile bundan sonra Hakkari'nin ve bölgenin doğal güzelliklerine ve çevre problemlerine dikkat çekmeyi ümit ediyorum. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.