Hakkarili bayanlar, tarihi ve turistik yerleri gezecek

18 Ekim 2012 Perşembe 12:33
Hakkarili bayanlar, tarihi ve turistik yerleri gezecek






HAKKARİ (CİHAN)- Hakkarili bayanlar, SODES tarafından desteklenen proje ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi ve turistik yerleri gezecek.

Hakkari'de Kadın Merkezi (KAMER) Şubesi tarafından geliştirilip Sosyal Destek Programı'na (SODES) sunulan ve 126 bin lira destek alarak kabul edilen 'Kadınlar Toprağa Hayat Veriyor Projesi', kentteki işsiz kadınların umudu oldu. Bu proje kapsamında 20 kadın; Batman, Hasankeyf, Mardin, Midyat ve Diyarbakır illerini gezip, tarihi mekanları görme fırsatı bulacak.

Kamer Vakfı Hakkâri Şube Başkanı Zozan Selimoğlu, bölge insanın buna ihtiyacı olduğunu düşündüklerini belirterek şunları söyledi: Aslında kadınlar bunu çok istiyordu. Çünkü kadınların arasında hiç dışarı çıkmamış, özellikle bireysel olarak çıkmayan çok kişi var. Biz de buna istinaden 'toplu halde kadınlara bir gezi düzenleyelim' istedik. Bu da Hakkari Valiliği'nin desteğiyle oldu. Bu nedenle kadınlara yönelik 4 günlük gezi düzenlenecek. Van, Batman, Diyarbakır ve Mardin gibi illerin tarihi yerleri gezilecek. dedi.

Öte yandan proje kapsamında 20 kadın kursiyer toprak seramik üzerine meslek öğrenmeye başladı. Granül çamurdan biblolar, vazolar, çeşitli süs eşyaları ve kupa bardaklar üretilirken, projede geleneksel Hakkari dokuması ve yöresel motifler seramik yüzeylerine işleniyor.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.