Halk Tsunami Sandı

Bodrum'da her sene yaşanan deniz çekilmesi olayı bu sene olağan ölçüsünün ötesinde gerçekleşince, halk tsunami paniğine kapıldı.

19 Nisan 2015 Pazar 14:01
Halk Tsunami Sandı






Halk Tsunami Sandı

   
   Bodrum'da her sene yaşanan deniz çekilmesi olayı bu sene olağan ölçüsünün ötesinde gerçekleşince, halk tsunami paniğine kapıldı.
   Bodrum'un Akyarlar Mahallesi'nde, deniz yaklaşık 10 metre çekildi.
Deniz ile arası açılan iskeleler, göze çarparken, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, olayın mevsimsel olduğunu belirterek panik ve endişeye gerek olmadığını söyledi.
   Akyarlar Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Fener Burnu Plajı'nda denizin iki gün içinde yaklaşık 10 metre çekilmesi heyecan yarattı. Turgutreis Yelken Kulübü Yöneticisi Cengiz Yıldırım, "Son aylarda denizin geri çekilmesine tanık oluyordu ama ilk kez bu kadar fazla çekildiğini gördük. İskelemiz karada kaldı" dedi.
   Gökova bölgesinde de deniz çekilmeleri görüldüğünü belirten Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi eski dekanı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, "Bölgemizde bu aylarda şiddetli rüzgarlar, güneş ay ve dünyanın aynı hizaya gelmesi ve dolunay nedeniyle normalin üzerinde gelgitler yaşanabilir. Ve bu gelgitler yaklaşık 4-5 gün sürebilir. Denizin çekilmesinin ardından tsunami endişesi içinde olan vatandaşlarımızın korkmasına gerek yok. Çünkü tsunami deniz çekildikten sonra 4-5 dakika içinde duvar gibi dalgalarla sahili vurur. Özellikle bu mevsimde Akdeniz'den okyanusa açılan Cebelitarık'tan saatte 84 kilometreküp su kuzeyden güneye akar. Bu nedenle Akdeniz'de kıyıları bulunan ülkelerde olduğu gibi bizde de Bodrum'dan Fethiye'ye kadar bu tür su çekilmeleri görülebilir. Panik ve endişe gerektirecek bir durum yok" dedi.
Son Güncelleme: 19.04.2015 14:02
Anahtar Kelimeler:
BodrumTsunami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seren deniz 2015-04-19 20:20:03

bodrum yarımada şekilde oluğu için böyle olayları sürekli yaşanıyor, ayrıca mistik bir havası da var bunu unutmamak gerekyor:)