Hamburgere karşı 'Bursa'nın Meşhurları Derneği'ni kurdular

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:21
Hamburgere karşı 'Bursa'nın Meşhurları Derneği'ni kurdular






BURSA (CİHAN)- Bursa'nın yöresel tat ve lezzetlerini dünyaya tanıtmak isteyen esnaflar bir araya gelerek Bursa'nın Meşhurları Derneği'ni (BURMED) kurdu. Bursa´ya özgü ürünleri tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını belirten dernek üyeleri, bunun için uluslararası fuarlara da katılacaklarını bildirdi.

BURMED, 30´u kurucu toplam 100 üye ile faaliyetine başladı. Derneğin tanıtımı Sümbüllü Bahçe Konakta düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıya Dernek Başkanı Hasan Acar´ın yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri, Kardelen Bursa Kestane Şekeri Genel Müdürü Mümin Akgün, Baykal Erkılıç ve diğer yöneticiler de katıldı.

Hasan Acar, 2012 yılında 2023 yılı hedefine yönelik olarak gerçekleştirdikleri 2023 metre ile dünyanın en büyük böreği rekoru ile filizlenen düşüncenin ardından dernekleşmeye gittiklerini belirtti. Bursa´nın meşhur ürün ve değerlerini dünyaya tanıtmak için yola çıktıklarını anlatan Acar, aynı zamanda sektör çalışanlarına da dernek çatısı altında eğitimler vermeyi hedeflediklerini vurguladı.

Acar, başta Bursa´nın Osmanlı´dan gelen kültürel birikimi olmak üzere, tarihi ve doğal zenginlikleri, zeytini, kestanesi, bıçağı, şeftalisi, kebabı, Karagöz-Hacivat´ı ve ipeği ile dünya çapında marka oluşturmak istedikleri vurguladı. Acar, şöyled devam etti: BURMED´i yaklaşık 3 ay önce esnaf arkadaşlarımızla kurduk. Bursa´nın Meşhurları Derneği'nin önceliği ürünlerde. Bursa´da 30´dan fazla ürün dünya çapında meşhur. Amacımız metropol illerde kurulan fuarlara katılarak Bursa´nın meşhur ürünlerini dünyaya tanıtmak. Şu anda 30´dan fazla firma bizim üyemiz. Amacımız bu sayıyı 200´e kadar çıkarmak. Bunun yanında bin 200 kadar da üye hedefliyoruz.

TURİSTLER MEŞHUR ÜRÜNLERİ BİR ARADA DERNEK BİNASINDA GÖRECEK

Dernek binası arayışlarının sürdüğünü dile getiren Acar, Bursa´ya gelen turistlerin kentin meşhur ürünlerini ayrı yerlerde gezip görmektense, hepsini aynı bir yerde görüp gezebileceği ve tadabileceği bir mekân oluşturmak istiyoruz. şeklinde konuştu.

Başka ülkeler ve illerin kendine ürünlerle fuar, yarışma ve festival düzenlediğine değinen Acar, Mesela hamburger, Amerika´da sadece hamburger ile ilgili yarışmalar düzenlenip bütün dünyada haber olurken, bizim bu kadar asli ve milli ürünlerimizi neden tanıtamıyoruz. Bir hamburgere neden yenik düşelim dedik. Onların hamburgeri varsa bizim de dönerimiz, kebabımız, böreğimiz, tatlımız ve kestanemiz var. dedi.

Yakında uluslararası fuarlarda da boy göstereceklerini anlatan Acar, Aralık ayının 12 ve 14´ünde Bursa´da Moğolistan Kurultayı yapılacak. Biz de bu ürünlerimiz ile bu kurultayda yer alacağız. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.