Hatay, şehit polisi için yollara döküldü; 5 bin kişi uğurladı

Diyarbakır'da bombalı saldırı sırasında şehit düşen polis memuru Serkan Talan'ı memleketi Hatay'ta binlerce kişi uğurladı

01 Nisan 2016 Cuma 20:25
Hatay, şehit polisi için yollara döküldü; 5 bin kişi uğurladı






Hatay, şehit polisi için yollara döküldü; 5 bin kişi uğurladı


Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin yol kenarına bıraktıkları bomba yüklü otomobilin polis servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit olan 7 polisten biri olan 36 yaşındaki Serkan Talan, memleketi Hatay'da yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışırken kısa süre önce geçici görevle gönderildiği Diyarbakır'da şehit olan 1 çocuk babası Özel Harekat polis memuru Serkan Talan'ın cenazesi Hatay Havaalanı'ndan alınarak konvoyla merkez Antakya İlçesi Kanatlı Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Babasını yıllar önce kaybeden şehidin cenazesinin eve gelmesiyle birlikte annesi Halide Talan ile kardeşi Mustafa ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Zonguldak'ta görev yapan öğretmen eşi Serap Talan güçlükle ayakta dururken, şehidin cenazesi burada yapılan duaların ardından Antakya Mezarlık Kompleksi'ne götürüldü. Törene Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından polisler tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına konuldu. Aracın arkasından yürüyen kalabalık tekbirler getirip 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Şehit polis memuru Serkan Talan, götürüldüğü Antakya Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

 
Son Güncelleme: 02.04.2016 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.