Havalimanı çalışanları protesto etti, AB geri adım attı

13 Aralık 2012 Perşembe 12:21
Havalimanı çalışanları protesto etti, AB geri adım attı






MÜNİH (CİHAN)- Avrupalı havalimanlarını daha da liberalleştirmek isteyen Avrupa Parlamentosu (AP), binlerce liman çalışanının Strasbourg´daki protesto eylemleri üzerine geri adım attı.

Parlamento, AB Komisyonunun hazırladığı ve havalimanlarındaki yer hizmeti veren şirket sayısını ikiden en az üçe çıkarma planını Ulaştırma Komisyonu'na geri gönderdi.

Münih Havalimanı şefi Dr. Michael Kerkloh, planın doğrudan AB Komisyonu'na gönderilmesinin Alman Havalimanları ve çalışanları için daha güçlü bir sinyal olacağını, fakat bu başarıdan da memnun olduklarını söyledi. Kerkloh, komisyona geri gönderme kararının planlarda değişiklik yapılması anlamına geldiğini ve şimdi eksiklikleri giderme şansı doğduğunu ifade etti.

Salı günü Starsbourg´da yapılan protesto gösterilerine yaklaşık 200 Münih Havalimanı çalışanı da destek vermişti. Çok sayıda Türk vatandaşının da çalıştığı Münih Havalimanı yetkilileri, söz konusu uygulama ile çalışanların işten çıkarılacağını ve ücretlerin düşeceğini savunuyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.