Haydar Aliyev'in kültür ve sanatı konuşuldu

13 Aralık 2012 Perşembe 10:33
Haydar Aliyev'in kültür ve sanatı konuşuldu






ANKARA (CİHAN)- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat Konferansı'na katıldı.

Haydar Aliyev'in 9. ölüm yıl dönümünde düzenlenen 'Haydar Aliyev'in Dünyasında Kültür ve Sanat Konferansı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Aliyev'in Azerbaycan'ın kalkınmasına yaptığı katkıları anlattı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise bu etkinliği önemli gördüğünü söyledi. Aliyev'in Türkiye-Azerbaycan dostluğunun bir sembolü olduğunu vurgulayan Atalay, uyguladığı, izlediği politikanın en başta gelen özelliklerinden biri olduğunu ifade etti. Başlattığı dil politikasıyla tekrar Türkçeyi diriltmesinin en önemli simgesi olduğunu dile getiren Atalay, ortak kültürel miras sayesinde hep var ola gelen gönül ilişkisin devam ettiğini kaydetti.

Aliyev'in Tek millet iki devlet sözünü hatırlatan Atalay, dünya üzerindeki rekabetin bilim ve kültür üzerinden yürütüldüğüne dikkat çekti. Milletin zenginliğini kültür ve sanatla olacağını bildiğini anlatan Atalay, bu yolda yürünmesi gerektiğini ifade etti. Tek millet olma bilincinin böyle gelişeceğini dile getiren Atalay, bazen siyasetin yetersiz kalacağını kaydetti. Hükümet olarak 'tek millet iki devlet' sözünün hakkını vermeye çalıştıklarını belirten Atalay, iki ülke arasında bir film çalışması da olduğunu kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.