Hayırseverler 625 kız öğrenci için 5 blok yurt yaptırdı

14 Aralık 2012 Cuma 15:39
Hayırseverler 625 kız öğrenci için 5 blok yurt yaptırdı






KAYSERİ (CİHAN)- Kayserili hayırseverler Melikşah Üniversitesi bünyesinde 625 kız öğrencinin konaklayabileceği 5 bloktan oluşan yurt yaptırdı. Hizmete açılan yurt binalarının yanı sıra öğrencilerin sosyal anlamda ihtiyaçlarını giderebilecekleri ayrı bir blok da hizmete girdi.

Talas ilçesindeki Melikşah Üniversitesi'nin karşısındaki Erciyes Üniversitesi Kampüsü alanına inşa edilen 6 blok kız öğrenci yurdu için açılış töreni düzenlendi. Törene Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, Rektör Prof. DR. Reşit Özkanca, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, iş adamları Hacı Boydak, Süleyman Çetinsaya, Ali Ezinç, çok sayıda davetli ve yurtlarda kalan kız öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz, Kayseri´nin, bugün 4 üniversite ile geçmişindeki özelliğini taşıdığını belirterek, Kayseri ülkenin geleceğine şekil verecek gençleri yetiştiriyor. Bu çok önemli bir katkıdır. Ben burada resmi olan olmayan bir şekilde hayır katkısında bulunan herkese hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kız öğrenci yurtlarının temelini Ocak ayında soğuk bir havada attıklarını hatırlatarak, Burası 9 ay sonra tamamlanıp hizmete açılmasından sonra şunu söyleyebilirim. Sıcacık bir ortamda açılış yapmamızdan dolayı herhalde Cenab-ı Allah´a şükür konusunda biraz aciziz diye düşünüyorum. Allah'a şükürler olsun. Bugün kısa bir zamanda açılışını yapıyoruz. Bu çok önemlidir. diye konuştu. İnsanoğlunun doğduğu yeri sevmesi fıtridir diyen Özhaseki, şunları söyledi: Bu insanın içinden gelen bir şeydir. Doğduğu yer taşlı topraklı yer olsa su olmasa, ağaç olmasa, doğadaki en çirkin bir yerde olsa insan doğduğu yeri sever. Biz de şehrimizi seviyoruz. Ki sorulduğunda Kayseriliyiz diye övünüyoruz. Kaldı ki övünmekte de haklıyız ve altı da tamamen doludur. Bir zat diyor ki; 'Kişinin kazandığı paranın helal mi haram mı olduğunu rahatlıkla söylerim.' 'Nasıl mı?' diyor. 'Harcadığı yere bakarak' diyor. Şükür ki bizim Kayserili hemşehrilerimiz, zamanında zor şartlarda kazandıkları paralarla bu hayırları yaptırarak harcıyor.

Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, kısa zaman önce temeli atılan yurtların ve sosyal tesis binasının eylül ayı itibarıyla öğrenci kabul ettiğini belirterek, şöyle konuştu: 2 Ocak 2012 tarihinde burasının temelini attık. 12 ay geçti ve burayı hizmete açıyoruz. 15 Eylül tarihinde öğrenci alacak hale getirdik. Bu binaların bu hale getirilmesinde katkısı olan başta Erciyes Üniversitesi ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki başkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Talas Belediye Başkanımıza da bize ciddi destekler verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Hayırlı olması temennisinde bulunuyoruz.

Yurtlar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Özkanca, Üniversitemizin açıldığı 2009 yılından itibaren bugüne kadar öğrencilerimizin barınma, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlara öncelik verildi. Kayserili hayırseverlerimizin cömertlikleri sayesinde erkek yurtları, kapalı ve açık spor salonları, fitness salonları ve diğer sosyal alanlar inşa edilerek öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Bugün her blokta 125 öğrencinin toplamda 625 öğrencinin kalacağı yurt binaları ve sosyal tesis açılışını yapıyoruz. Türkiye´de yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısı 2 milyon 100 bin civarındadır. Yurt ihtiyaçlarına baktığınızda Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün vermiş olduğu verilere göre yurt imkanı bulunan öğrenci sayısı 308 bin civarındadır. Buna özel yurtlar da dahil. Açık öğretimde okuyan öğrencilerimizi ayrı tutsak bile, yurt ihtiyacı olan öğrenci sayımız çok fazladır. diye konuştu.

Konuşmaların ardından yurt yapımında katkısı bulunan hayırseverlere plaket verildi. Yurtlara Sefure-Huriye Boydak, Güngör-Emir Dengiz, Emine-Mehmet Karagözlü, Mürüvvet - Mehmet Çolakbayraktar adları, sosyal tesise ise Servet-Nurullah Ezinç adı verildi.
Vali Yılmaz, Başkan Özhaseki, hayırseverler ve protokol ile birlikte yurt açılışlarını kurdele keserek yaptı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.