Hipnozcu yarbaya 9 yıl hapis cezası

17 Nisan 2012 Salı 18:16
Hipnozcu yarbaya 9 yıl hapis cezası






 
Yapılan yargılama sonrasında "3 astsubaya işkence yaptığı" gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Yarbay Gürol Doğan hakkındaki kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yapılan yargılamada karar çıktı.  
  Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, işkenceye maruz kaldıklarını iddia eden subaylar Ali B., İsmail D. ve Orhan G.'nin avukatları hazır bulunurken, sanık Gürol Doğan, katılmak istemediği gerekçesiyle duruşmaya gelmedi.  
  Yapılan yargılama neticesinde, Gürol Doğan'a her bir mağdura işkence yaptığı gerekçesiyle 3'er yıl olmak üzere toplam 9 yıl hapis cezası verildi.  
  Doğan'ı hipnoz yapması için İzmir'den Kayseri'ye götürdüğü belirtilen dönemin Hava Kuvvetleri Savcısı Albay Zeki Üçok hakkında ise 3 kez 2 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, tutuklanması istemiyle yakalama kararı çıkarıldı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.