Hristofyas: Avrupalılar da artık bir kap yemek için sıraya giriyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:40
Hristofyas: Avrupalılar da artık bir kap yemek için sıraya giriyor






LEFKOŞA (CİHAN)- Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, artık Avrupalıların da bir kap yemek için kuyruğa girdiğini söyledi.

Rum Haravgi gazetesi, Hristofyas'ın Brüksel'de gerçekleştirilen 7'nci Avrupa Kalkınma Günleri toplantısında yaptığı konuşmaya yer verdi.

Habere göre Avrupa'nın, serbest piyasanın denetlenmediği bir modele bağlı kaldığını söyleyen Hristofyas, insana ve topluma öncelik verilmediğini ve sosyal uyumun erozyona uğradığını kaydetti. Hristofyas Bugün gittikçe daha çok Avrupalı, bir porsiyon yemek için kuyruğa giriyor. Dünya çapında 1 milyardan fazla insan gıda garantisinden uzak yaşıyor ve aç uyuyan kişi sayısının da 850 milyon olduğu tahmin ediliyor. dedi.

Rum basınına göre Hristofyas, Avrupa Birliği'nin krizle baş etme yöntem ve metotlarını değiştirmek zorunda olduğunu da söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.