Hürriyet Gazetesi satıldı mı?

Hürriyet Gazetesi'nin el değiştirdiği iddiaları medya kulislerine bomba gibi düştü. Bu konuda Doğan Grubu'ndan resmi bir açıklama yok.

17 Ocak 2016 Pazar 00:12
Hürriyet Gazetesi satıldı mı?






Hürriyet Gazetesi satıldı mı?

Hürriyet Gazetesi'nin satıldığı yolundaki haberler teyid edilmese de, medya kulislerinde kulaktan kulağa fısıldanıyor. Borsa'ya henüz bu konuda bir açıklama gönderilmemesine rağmen, gazetenin yeni sahibinin kim olduğu konusunda net bilgi yok. Son olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayı içerisinde Hürriyet'in eski sahibi Erol Simavi'nin bir sözünden yola çıkılarak gazetenin el değiştirdiği iddia edilmişti.

HÜRRİYET GAZETESİ'Nİ KİM SATIN ALDI

Hürriyet Gazetesi'nin el değiştirdiği iddiaları en çok Doğan Grubu ile hükümet arasındaki tartışmaların zirveye taşındığı günlere denk geliyor. 2009, 2010, 2014 ve son olarak geçtiğimiz yıl Şubat aylarında ortaya atılan iddiaların asılsız çıktığını hatırlatan medya kaynakları, Hürriyet'in kolay kolay el değiştirmeyeceği görüşünde.

EROL SİMAVİ NE DEMİŞTİ?

Gazetelerin el değiştirmesi kolay olmuyor. Sadece patronlar değil, çalışanlar da gazetelerinin satılmasından rahatsız oluyorlar. Yayın hayatına büyük reklamlarla şatafatlı biçimde giren Güneş Gazetesi birkaç defa el değiştirmişti. Güneş'in satılacak dedikodularının ortada dolaşması konusunda bir açıklama yapan o zamanki kulis yazarı Altan Aşar'ın Evet, Güneş satılıyor. Ama sadece bayilerde!' diye cevap vermesinin üzerinden fazla geçmeden, Güneş gerçekten satılmıştı.

Yani işin espriye vurulması, yahut ciddi bir cevap verilmesi ile satılma gerçeğinin önüne geçilemiyor. Sanıyorum aynı sıkıntı Hürriyet Gazetesi'nde de yaşandı. Yarısı, çeyreği derken, tamamı Aydın Doğan'a satıldı.

Gerçi asıl patronun Aydın Doğan olmadığı söylentileri var ama,bunu nasıl ispat edeceksiniz. Bizim için farketmiyor. Ancak, bu dedikoduları da duymamazlıktan gelemiyoruz. Hürriyet'in eski patronu Erol Simavi'nin çok yakın bir arkadaşına söylediği söz de aynı manaya geliyor. Simavi: 'Ben Hürriyet'i Aydın Doğan'a satmadım ki!' diyor. Kime satıldığı sorulunca da Türkiye'nin en büyük işadamının ismini veriyor. Zaten basın çevresi de Tezcan Yaramancı'nın Hürriyet'in başına geçmesini konuşurken, Simavi'nin söylediklerini tekrarlıyorlar.

Son Güncelleme: 17.01.2016 00:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.