Hz. Peygamber'e hakaret iddiasıyla yargılanan kadın avukatın duruşması ertelendi

11 Aralık 2012 Salı 16:14
Hz. Peygamber'e hakaret iddiasıyla yargılanan kadın avukatın duruşması ertelendi






ANTALYA (CİHAN)- Antalya´da düzenlenen bir konferansta Hz. Peygamber'e (sav) hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Avukat Mevhibe Canan Arın´ın yargılanmasına başlandı. Arın'ın katılmadığı duruşma 19 Ocak 2013 tarihine ertelendi.

Antalya Barosu tarafından 3- 4 Aralık 2011´de düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Hakları Hukuku' konulu eğitim seminerinde Hz. Muhammed'e (sav) hakaret ettiği iddia edilen Avukat Mevhibe Canan Arın´ın yargılanmasına Antalya Asliye Ceza Mahkemesi´nde başlandı. Arın'ın katılmadığı ilk duruşmada müşteki avukatları ile sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya Arın hakkında, 'halkın büyük bir bölümünün benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve devlet büyüklerine hakaret´ suçlamasıyla dava açan müştekiler, Erdal Taş, Burak Can, Adnan Taşkın, Bekir Asri, Hasan Burgan ve Osman Kozanoğlu da katıldı. Duruşmada söz alan ve aynı zamanda avukat olan Erdal Taş, Hz.Muhammed'e (sav) yönelik saldırılara bir Müslüman olarak tepki göstermesinin oldukça doğal olduğunu söyledi. Taş, Arın'ın sözlerinin fikir ve ifade özgürlüğü olmadığını, demokrasi ve demokratlığın ölçüsünün inançlara saygı olduğunu ifade etti. İslamiyet'in özünün şefkat, merhamet ve hoşgörü olduğunu, dine sürülmek istenen lekelere mani olunması gerektiğini belirten Taş, Hz. Muhammed'e (sav) ve değerlerine yönelik saldırılara tepki gösterirken de kendimize yakışan bir üslup kullanacağız. Sanık tarafından iddia edilenler gerçek değildir. Bu nedenle sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. dedi.

Sanık ve müşteki avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme başkanı duruşmayı, evrakların incelenmesi ve eksiklerin tamamlanması için 19 Ocak 2013 tarihine erteledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.