İETT otobüsleri hacklendi

İETT otobüsleri bugün hackerların saldırısına maruz kaldı. Otobüs durakları ile otobüslerdeki LCD ekranların bağlı olduğu sistem hackl

11 Ekim 2013 Cuma 21:29
İETT otobüsleri hacklendi






İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT otübüs durakları ile otobüs, metrobüs içlerindeki LCD ekranların veri çektiği ana bilgisayar sistemi internet korsanlarının saldırısına uğradı. Şimdiye kadar şirketlerin internet sitelerini hackleyen korsanlar ilk kez İstanbul şehir ulaşımında yolculura zor durumda bırakacak bir eyleme imza attı. Bugün akşam saatlerinde kimin yaptığı tam olarak bilinmeyen hack saldırısından İETT otobüsleri nasibini aldı.

 

Otobüs ve metrobüslerde durak isimlerini gösteren sistemleri işlemez hale getiren hackerlar, otobüs içindeki LCD ekranlarında durak isimleri yerine "Durak yok yola devam", "İETT veri tabanı qeyff" gibi notlar bıraktı. Çok sayıda yolcuyu şaşkına çeviren hack olayı bu saate kadar devam etti. İETT yetkilileri korsanlara karşı aldıkları güvenlik önlemlerinde meydana gelen açığı gidermeye çalışıyor. Yolcuların çektiği görüntüler sosyal medyada çığ gibi yayılırken, vatandaşlar saldırının kendilerini mağdur ettiğinden yakınıyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.