İhsanoğlu, Gezi Parkın'da vatandaşlarla buluştu

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Beyoğlu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

06 Temmuz 2014 Pazar 19:12
İhsanoğlu, Gezi Parkın'da vatandaşlarla buluştu






İhsanoğlu, Beyoğlu'nda vatandaşlarla buluştu


Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Beyoğlu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Gezi Parkı’nı ziyaret eden İhsanoğlu daha sonra Taksim Meydanı üzerinden İstiklal Caddesi’ne giriş yaptı.

Çeşitli dükkanların önünde durup halkla buluşan İhsanoğlu’na ilgi büyüktü.

Prof. Dr. İhsanoğlu, “Türkiye’nin umudu Cumhurbaşkanı İhsanoğlu”, “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratlarının sık sık duyulduğu İstiklal Caddesi turunda, çeşitli mağazaların önünde durup vatandaşlarla sohbet etti.

Otantik Anadolu Yemekleri restoranına da uğrayan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu restoran çalışanları ve vatandaşlarla sohbet etti.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, babası İhsan Efendi’nin yakın arkadaşı olan Mehmet Akif Ersoy’un Türkiye’ye döndükten sonra ölümüne kadar yaşadığı Mısır Apartmanı önünde vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

İstiklal Caddesi turunda Galatasaray Lisesi önünde kadın cinayetlerini protesto eden bir grubun üyeleriyle sohbet eden Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, vatandaşların dile getirdiği sorunları dinledi. Kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak kabul edilemeyeceğini vurgulayan İhsanoğlu, bu alanda hem Türkiye’nin hem de dünya ülkelerinin uzun bir yol kat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olduğu dönemde kadınların sosyal statülerinin yükseltilmesi, kadına yönelik şiddet ve kadın sünneti gibi konularda yaptığı çalışmaları anlatan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, benzer çalışmaların Türkiye’de de yaygınlaştırılarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklal Caddesi turunda kendisine eşlik eden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Önceden herhangi bir hazırlık yapmadan, haber vermeden vatandaşlarımızla buluştuk” diyen İhsanoğlu buna rağmen gerek vatandaşların gerekse esnafın gösterdiği sıcak ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi. İhsanoğlu, “Gördüğümüz bu yakın ilgi de gösteriyor ki halkta bize karşı bir teveccüh var. Halkın desteği ile inşallah bu hedefe ulaşacağız. Türkiye başaracak” ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu Beyoğlu Balık Pazarı’ndaki tarihi Üç Yıldız Şekerleme dükkanında iftar için tatlı alışverişi yaptı.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra İstiklal Caddesi’nden ayrılarak Sultangazi’de yapılacak iftar programına katılmak için hareket etti.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.