İki çocuğundan birini seçmek zorunda kalan babanın imdadına doktorlar yetişti

14 Temmuz 2011 Perşembe 14:12
İki çocuğundan birini seçmek zorunda kalan babanın imdadına doktorlar yetişti







İki çocuğundan birisine böbreğini vermek için seçim yapmak zorunda kalan babanın çaresizliğini doktorlar sonlandırdı. Çaresiz baba, 13 yıldır diyalize giren ve daha önce bir kez nakil olan kızının donörden daha kolay böbrek bulabilmesi nedeniyle 5 yıldır diyalize giren oğluna böbreğini verecek.   
 
Adana'da yaşayan ve aslen Mardin'li olduğu öğrenilen Aydoğan ailesi günlerdir Antalya Tıp Fakültesi önünde bekliyor. 5 çocuk babası işçi emeklisi Nazmi Aydoğan (52), böbrek hastası olan iki çocuğuna da her iki böbreğini vermek istiyordu. Kendisi için sıkıntı olacağı belirtilen ve iki çocuğundan birisini seçmek durumunda kalan acılı babanın imdadına doktorlar yetişti. 
 
Hidayet Aydoğan (26) 13 yıldır böbrek hastası. Daha önce böbrek nakli oldu. Bu nedenle 5 yıldır diyalize giren 21 yaşındaki İzzet Aydoğan'a böbreğin nakledilmesi kararlaştırıldı. Bir baba için çok zor bir karar olduğunu belirten Nazmi Aydoğan, 5 çocuğu olduğunu, bunlardan 3'nün böbrek hastası olduğunu belirtti. Çocukları İzzet ve Hidayet'in diyalize girerek yaşamlarını devam ettirdiğini hatırlatan acılı baba Nazmi Aydoğan, 17 yaşındaki kızı Sultan Aydoğan'ın da ilaç tedavisi gördüğünü aktardı. Çocuklardan ikisinden birini seçmek durumunda kalan baba Aydoğan, "Ben kesin bir karar veremiyorum. Çocuklar kendi arasında ilk olarak karar verdiler. Ayrıca doktorlar da 13 yıldır diyalize giren kızım Hidayet'in kadavradan böbreğin gelme şansının fazla olmasından dolayı 5 yıldır diyalize giren İzzet'e nakili uygun gördüler." dedi. 
         
Allah'a her gün dua ettiğini ve hep 3 böbreğinin olmasını istediğini belirten çaresiz baba Aydoğan, doktorların kararının önemli olduğunu, fakat almaları durumunda da iki böbreğini de çocuklarına vermeye hazır olduğunu ifade etti. Nazmi Aydoğan, Adana'dan Antalya'ya nakil için geldiklerini, 10 gündür parklarda yatıp kalktıklarını, yetkililerden yardım beklediklerini de ifade etti.  
 
13 yıldır diyalize giren böbrek hastası Hidayet Aydoğan, babasının böbreğini kardeşine vermesini istediğini, kendisinin bir süre daha bekleyebileceğini aktardı. Kendisinin bir kez daha önce nakil olduğunu hatırlatan Hidayet Aydoğan, "Doktorlar kabul etse bile babamın iki böbreğini vermesini biz kabul etmeyiz. Diyalize girmenin zor bir şey olduğunu biliyoruz." dedi. 
 
Babasının ablasına böbreğini vermesini isteyen ve 5 yıldır diyalize giren İzzet Aydoğan ise böbreğin kime uyacaksa ona nakledilmesini, iyileştikten sonra da denize girmek istediğini belirtti.  
         
Anne Gülfizan Aydoğan'ın da (50) evlatları için bir böbreğini vermek için hazır olduğu, fakat kan grubu uyuşmadığından nakil olma şansının bulunmadığı öğrenildi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.