İmzacı akademisyenler PKK'ya terörist diyemediler

Ankara'yı kana bulayan kalleş saldırı sonrası üç maymunları oynayan imzacı akademisyenler PKK'ya da terör örgütü diyemedi.

18 Mart 2016 Cuma 13:21
İmzacı akademisyenler PKK'ya terörist diyemediler






İmzacı akademisyenler PKK'ya terörist diyemediler:

Ankara'yı kana bulayan katillere terörist demeye dilleri dönmeyen imzacı akademisyenler PKK'ya da terör örgütü demekten kaçındı.

BU NASIL İNSANLIK BU NASIL KAFA

İhanet bildirisine imza atan ve önceki gün "Terör propagandası yapmak"tan tutuklanan akademisyenler, savcılıkta "PKK sizce terör örgütü mü" sorusuna "Bu soruya cevap vermek istemiyorum” yanıtını verdi. Kandil'in talimatıyla hazırlanan 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiride imzası bulunan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy'a, savcı 15 soru yöneltti.

KANAATİNİZİ SEVSİNLER

En can alıcı nokta olan "PKK sizce terör örgütü mü" sorusuna üç akademisyen de “Bu kanaat ve düşüncemi açıklamak istemiyorum, bu soruya cevap vermek istemiyorum” yanıtı verdi, PKK'ya terör örgütü demedi. 
Terör örgütü tarafından hazırlandığı kesinleşen bildiriyi imzalayan sözde akademisyenler, ne Ankara katliamını, ne de daha sonra gerçekleşen kanlı saldırılara terörist eylem sıfatı kullanmaktan imtina etmişlerdi.

BEKİR BOZDAĞ: İMZACILAR BOMBAYI PATLATANLARA TERÖRE KALBİ DESTEK VERİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imzacı akamedisyenlerin teröre karşı objektif olamadığını söyledi. Bozdağ yaptığı açıklamada, 'Ankara'da onca insanımız şehit oldu. Bu akademisyenlerin destek verdiği canlı bombası tarafından yapıldı. O zaman bu bombayı patlatan terör örgütlerine kalbi, fikri, manevi destek verenlere destek çıkarak bu canlı bombaya destek çıkmış olmuyor mu sayın Kılıçdaroğlu? Kirli iklimi büyüten besleyen kişilere karşı sayın Kılıçdaroğlu'nun söyleyeceği bir şeyler olması lazım, maalesef söylemiyor. Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen TCK'nın maddesi 90 yıldır bizim ceza kanunumuzda var. Bu madde Cumhurbaşkanlığı şahsını değil; makamını, saygınlığını, mehabetini korumaya dönük olarak konulmuş bir maddedir. Bu maddenin benzeri İtalya, Hollanda, Fransa, İspanya'da Avrupa ülkelerinin tamamında var' dedi.
Son Güncelleme: 18.03.2016 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.