İnternet simsarlarının yakalanma anı kamerada

10 Temmuz 2011 Pazar 12:39
İnternet simsarlarının yakalanma anı kamerada






İnternet üzerinden vatandaşları yaklaşık 4 milyon TL dolandırdığı öne sürülen şebeke, polisin 5 aylık fiziki ve teknik takibi sonucu çökertildi. 6 kişinin tutuklandığı olayda polisin şüphelileri yakalaması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.Onlarca vatandaşın banka hesaplarının internet üzerinden ele geçirilmesinin ardından gelen ihbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ve Güven Timleri'ne bağlı ekipler harekete geçti.

Ekipler şüphelileri 5 ay boyunca fiziki ve teknik takibe aldı. Şüphe çekmemek için çok sayıda hesap açan zanlılar, hesaplar arasında sürekli para transferi yaparak, polisin takibinden kurtulmaya çalıştı. Piyasayı yaklaşık 4 milyon TL dolandıran şebeke üyelerinden ikisi, hesabın bulunduğu Gaziosmanpaşa'daki bir bankaya giderek, paraları çekmek istedi. Dikkat çekmemek için ayrı ayrı hareket eden şüphelilerin peşinde de güven timlerine bağlı sivil ekipler vardı. Şahıslardan biri banka görevlisinden parayı almaya çalışırken, bir diğeri de bankaya giren çıkanı kontrol ediyordu. Bankadan paraların çekilmesini beklemeyerek dışarı çıkan şüpheli uzun süren kovalamacanın ardından yakayı ele verirken, olan bitenden haberi olmayan diğer zanlı da bankanın güvenlik görevlisinin kendisini etkisiz hale getirmesinin ardından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarından Naim D. İbrahim A. Alper T., Ayhan A. ve iki zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.