Irak'ta çalışan 40 işçi "parasızlıktan" Türkiye'ye dönemiyor

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:34
Irak'ta çalışan 40 işçi






KERKÜK (CİHAN)- Irak'ta çalışan yaklaşık 40 kişilik Türk işçi grubu, paralarını alamadıkları ve çalışma vizelerinin olmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye dönemediklerini iddia etti. Irak'ın başkenti Bağdat'ın 100 kilometre güneyinde bulunan Hilla şehrinde yapılan hastane inşaatında çalışan işçiler, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
Acarsan şirketine çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları için zor durumda olduklarını belirtti.
Yakalık 400 yataklı Hilla Hastanesi´nin inşaatında çalışan işçiler, ücretleri ödeninceye kadar çalışmayacaklarını ifade etti. Vizesiz çalıştırıldıkları sebebiyle cezalı duruma düştüklerini dile getiren işçiler, bundan dolayı da Türkiye'ye dönemediklerini ifade etti.
İş bırakma eylemi yapan Türk işçiler, Paramızı vermiyorlar, Paramızı istiyoruz , Pasaportumuzu verilmiyor şeklinde slogan atarak Türk makamlarından yardım talep etti.
Grup adına konuşan Yahya Erdoğan isimli işçi, yaklaşık 5 ay önce Irak Hilla kentinde hastane şantiyesinde çalışmak için geldiklerini, ancak şu anda ücretlerinin ödenmediği için mağdur olduklarını söyledi.
Türkiye dönmek istediklerini belirten Erdoğan, Irak'a turist vizesiyle geldiğimiz için bize ceza kesildi. Bu cezalar ödenmediği ve pasaportlarımız bize verilmediği için Türkiye'ye gidemiyoruz. İşi de bıraktık. Çalışma vizemiz yok. Türkiye makamlarından yardım etmelerini istiyoruz. ifadesini kullandı.
Bu arada firma yetkilileri ise söz konusu işçilerin sadece Ekim ve Kasım aylarına ait ücretlerinin ödenmediğini illeri sürdü. Firma yetkilileri, işçilerin böyle bir eylemi neden yaptığına anlam veremediklerini ifade etti. Şirket, isteyen işçilerin Türkiye'ye gönderildiğini belirtti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.