IŞİD Kobani'ye girdi, PYD lideri Finlandiya'ya sığındı

Halep'in Kobani kentine dört koldan saldıran terör örgütü IŞİD, kentin doğu ve güney bölgelerinden kenar mahallelere kadar ulaştı. Bu arada PYD lideri Salihi'nin ülkeden kaçtığı iddia ediliyor

02 Ekim 2014 Perşembe 23:42
IŞİD Kobani'ye girdi, PYD lideri Finlandiya'ya sığındı






Kobani düştü, IŞİD Kobani'ye girdi, PYD lideri Finlandiya'ya sığındı


Terör örgütleri arasında Kobani çevresinde süren çatışmalar bugün şiddetlendi. Kobani'nin merkezine doğru ilerleyen IŞİD'e bağlı zırhlı araçların girdiği ileri sürüldü, bu arada PYD lideri Salihi'nin de ülkeden kaçtığı ortaya çıktı.
Halep'in Kobani kentine dört koldan saldıran terör örgütü IŞİD, kentin doğu ve güney bölgelerinden kenar mahallelere kadar ulaştı.

Halep'in Kobani (Ayn el Arap) kentinde saldıran terör örgütü IŞİD, kentin kenar mahallelerine kadar ulaştı.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Kobani'de IŞİD militanları ve PYD güçleri arasında zaman zaman sokak çatışmalarının yaşandığı öğrenildi.

Yerel kaynaklar  bilgiye göre, silahlı güçlerini kentin doğu ve güney bölgelerinde konuşlandıran IŞİD militanları, Kürt gruplarla şiddetli çatışmalara giriyor.

PYD, IŞİD'in kentin kontrolünü ele geçiremeyeceğini söylese de 15 Eylül'de saldırılarına başlayan IŞİD, kentin 360 köyünü ele geçirerek Kobani'nin kenar mahallelerine kadar ulaştı.

Aralıklarla kent merkezine havan mermisi atan IŞİD militanları, sivillerin tamamen boşalttığı kentti ele geçirebilmek için saldırılarını akşam saatlerinde yoğunlaştırdı.

Bu arada, Türkiye tarafından geçişlerin durdurulduğu Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda akşam saatlerinde inceleme yapan askeri yetkililer, kapının güçlendirilmesi yönünde talimat verdi.

Türkiye tarafından Kobani'ye geçmek isteyen bazı Suriyelilerin sınır kapısında bekledikleri görüldü. PYD yetkilileri de Türkiye tarafından Türk vatandaşların girişlerine izin verilmemesini istediklerini belirtti.

ENBAR'DA 33 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak ordusunun, silahlı gruplara yönelik operasyonlarında 33 IŞİD militanın öldürüldüğü bildirildi.

Enbar Operasyon Gücü Komutanı Reşid Felih, yaptığı açıklamada, Enbar'ın çeşitli bölgelerinde Irak ordusu ile silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşandığını, 7 bölgede yoğunlaşan çatışmalarda, ilk belirlemelere göre 33 IŞİD militanının öldürüldüğünü ifade etti.

Operasyonlar sırasında IŞİD'e ait 4 aracın imha edildiğini belirten Felih, Enbar'a bağlı Ramadi'de ise 5 bölgede çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

Felih, Irak ordusuna ve uluslararası müttefiklere ait uçakların da havadan destek verdiği operasyonlarda, terör yuvalarının bombalandığını, teröristlerin büyük kayıp verdiğini, ancak ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz net rakam elde edemediklerini belirtti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmişti. Ülke, Irak ordusu ile silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalara sahne oluyor.

TEL ABYAD'DA IŞİD HEDEFLERİ VURULDU

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlere ait savaş uçakları, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlere ait savaş uçakları, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.

Edinilen bilgiye göre, koalisyon güçleri, Tel Abyad'daki 3 noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, IŞİD'in karargah binaları ile rafinerinin hedef alındığını belirtildi.

PYD LİDERİ SALİHİ KAÇTI MI

Kürt sitesinden şaşkına çeviren iddia: PYD'nin lideri olan Salih Müslim Finlandiya'ya iltica etti.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları sürüyor. Kobani'yi kuşatma altında tutan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kentin doğu cephesinde merkezin sınırına kadar yaklaşmış durumda.

'FİNLANDİYA'YA KAÇTI' İDDİASI


Yoğun çatışmalar devam ederken bugün çok dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kürtçe yayın yapan haber sitesi avestakurd.net'in iddiasına göre IŞİD saldırıları sonrası PYD'nin başkanı Salih Müslim Finlandiya'ya kaçtı.

"Salih Mislim li Fînlanda iltîca kir"
 
Avestakurd, PYD Başkanı'nın Finlandiya'ya iltica ettiği iddiasını "Salih Mislim li Fînlanda iltîca kir (Salih Müslim Finlandiya'ya iltica etti)" manşetiyle duyurdu. Salih Müslim, Suriye'deki 3 büyük kantonun bir numaralı yöneticisiydi.
Son Güncelleme: 02.10.2014 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pirsus ali 2014-10-07 10:55:39

Doysun dunya insamler kesen isdit