IŞİD Peşmerge için yığınak yapıyor

Musul baskınlardan elde ettiği füze sistemlerini Peşmerge'nin koruduğu Erbil yakınlarına getiren IŞİD kanlı saldırılara hazırlanıyor

11 Ağustos 2014 Pazartesi 23:19
IŞİD Peşmerge için yığınak yapıyor






IŞİD Peşmerge için yığınak yapıyor

Irak'ta son durum, IŞİD peşmerge çatışması,


Terör örgütü IŞİD, Irak içindeki varlığını güçlendiriyor. Suriye'den Irak'a kaçırdığı ağır silahlar ve Musul çevresindeki baskınlardan elde ettiği füze sistemlerini Peşmerge'nin koruduğu Erbil yakınlarına getiren Irak Şam İslam Devleti üyesi teröristler, Barzani'ye bağlı peşmerge güçlerinin savunduğu yerleşim birimlerini abluka altına almaya çalışıyor.
Amerikan hava kuvvetlerine bağlı uçakların vurduğu mevzilerin de ağır silahla güçlendirilmiş IŞİD militanlarına ait olduğu ortaya çıktı.


ÇATIŞMALARDA AĞIR ZAİYAT VERDİLER

Peşmerge'ye bağlı birliklerle IŞİD militanları arasında çıkan çatışmalar birinci haftasına girdi. Dün Germiyan Bölgesi'nde meydana gelen çatışmalarda en az 25 Peşmerge'nin öldüğü iddia edildi. Çatışmalar sırasında IŞİD militanlarının da kayıp verdiğini belirten görgü tanıkları Barzani'ye bağlı güçlerin uzun süre takviye beklediğini duyurdu. IKBY güvenlik kaynakları, ise IŞİD militanlarının, bomba yüklü bir araçla, Celavla kasabasında düzenlediği intihar saldırısında, 25 Peşmergenin hayatını kaybettiğini kabul etti.

Bu arada IŞİD militanlarının, Celavla kasabasına düzenlediği saldırıda, kontrol merkezindeki 9 Peşmergenin kaçamadığını açıklayan bir Peşmerge komutanı "Bu Peşmergeler, daha sonra bizi telefonla arayarak yardım istedi. Ancak zırhlı araçlarımızın tamamı, Kerkük ve Mahmur’da olduğu için onları kurtaramayacağımızı söyledik. En son aradığımızda, telefona Arapça cevap veren birisi çıktı ve tüm Peşmergelerin öldürüldüğünü ve cesetlerinin sokağa bırakıldığını söyledi."

SOKAK ÇATIŞMALARINA GİREMEDİK ÇÜNKÜ....


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) "Germiyan bölgesi" Peşmerge Sorumlusu Mahmut Sengawi, Diyala’nın Celavla kasabasından çekilmelerine ilişkin, "Sokak çatışmalarına girecek eğitimli Peşmerge ve ağır silahlarımız yok. Çok kayıp vermeden geri çekilme kararı aldık" dedi.

Sengawi, Celavla kasabasının terör örgütü IŞİD’in eline geçmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Peşmerge güçlerinin kasabadan püskürtülmediğini, askeri taktikle çekilme kararı aldıklarını savundu.

"Ellerinde sokak çatışmalarına girecek eğitimli peşmerge ve ağır silahlar olmadığını" dile getiren Sengawi,  "Yaklaşık iki aydır bölgeyi kontrol altına almaya çalıştık. Ama artık yorulduk. Bu yüzden çok kayıp vermeden geri çekilme kararı aldık" diye konuştu.

Sengawi, bir gazetecinin, "Peşmergenin elinde ağır silah var mı" sorusuna, "Mesut Barzani, Hanekin ilçesini ziyaretinde, ağır silahların geleceği konusunda bize bilgi verdi. Ancak şimdiye kadar tahrip gücü yüksek silahlar gelmedi. Ağır silahlar gelse bile bunları kullanacak Peşmergelerin eğitilmesi gerekiyor" yanıtını verdi.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.