IŞİD tecavüzünü anlattı: Sürekli farklı adamlara sattılar

IŞİD tecavüzünden kurtulan kadınlar yaşadıkları dehşeti ilk kez anlattı. Tecavüz mağduru kadınlar gelinlik giyerek ünlü fotoğraf sanatçısının konuğu oldu.

20 Ocak 2016 Çarşamba 11:50
IŞİD tecavüzünü anlattı: Sürekli farklı adamlara sattılar






IŞİD tecavüzünü anlattı: Sürekli farklı adamlara sattılar

Terör örgütü IŞİD tarafından seks kölesi haline getirilen kadınlar yaşadıkları dehşet dolu günleri Iraklı fotoğraf sanatçısı Seivan Salim'e anlattı. Her birinin acı dolu günleri geride kalsada, örgütün bölgede sürdürdüğü katliamlar hala dünyanın gündeminde.

Iraklı fotoğraf sanatçısı Seivan Salim, IŞİD tarafından seks kölesi olarak alıkonan ancak daha sonra örgütün elinden kaçmayı başaran Yezidi kadınları, ‘masumiyet ve saflığın simgesi’ olarak adlandırılan Yezidi geleneksel gelinliğiyle fotoğrafladı. Yaşları 15 ila 30 arasında değişen Yezidi kadınlar kendilerine yapılan işkenceleri anlattılar...

BOMBALANARAK ÖLMEK İSTEDİM’

NASIRA, (18) SİNCAR: 11 ay tutsak kaldı. “Uçaklar şehrin üzerinden geçtiğinde üzerimize bomba yağdırmaları için dua ediyordum. IŞİD tarafından öldürülmektense böyle ölmeyi tercih ederim. Gerçekten çok vahşice davranıyorlardı”
 
‘FARKLI ADAMLARA SÜREKLİ SATILDIM’
 
ROOBA, (28) SİNCAR: 10 ay tutsak kaldı. “Bir keresinde biri onunla evlenmemi istedi. Reddedince de odada duran bıçak, silah ve ipi göstererek, “seni üçüyle birden öldürürüm” dedi. Daha sonra da dövdü. Defalarca farklı adamlara satıldım”
 
‘HAMİLE KALDIM ÇOCUĞUM KAYIP’
 
SEYHAN, (30) SİNCAR: 10 ay tutsak kaldı. “Hamile kaldım ve 8 aylık hamileyken kaçtım. Çocuk doğana kadar Türkiye’deydim. Daha sonra Kuzey Irak’a geri döndüm, bebeği yanımda getiremedim. Çocuğumun nerede olduğunu hala bilmiyorum”
 
‘HAYVAN GİBİ DAVRANDILAR’
 
AZHİN, (22) SİNCAR: 11 ay tutsak kaldı. “Bir dönem Rakka’da bir hapishanede tutuldum. Orada gerçekten hayvan gibi davranıyorlardı. Her gece 6 kez tecavüze uğruyordum. Kollarımı ve bacaklarımı bağlıyorlardı”
 
"12 YAŞINDA ÇOCUĞA TECAVÜZ ETTİLER"
 
QALIYA, (21) SİNCAR: 4 ay tutsak kaldı. “Bir kere kaçmayı denedim, yakalandım. Kırbaçlamaya başladılar. Sonra da kablolarla vurdular. Birisi bacaklarımdan tavandaki pervaneye astı ve tekrar vurmaya başladı. Bana cezamın üç gün süreceğini ve bu süre içinde hiçbir şey yemeyip içmeyeceğimi söyledi. Bir daha kaçarsam beni iki arabaya bağlayıp ikiye böleceğini söyledi. Ayrıca 12 yaşında bir çocuğa tecavüz ettiler” Kaynak: Milliyet
Son Güncelleme: 20.01.2016 11:52
Anahtar Kelimeler:
IŞİD Tecavüzü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.