IŞİD Telabyad'a saldırdı, mermiler Akçakale'ye düştü

Türkiye Suriye Sınırı yakınlarında terör örgütlerinin çatışması sırasında mermiler Akçakale'ye düştü. Sabana kadar süren çatışmalar Telabyad yakınlarında şiddetlendi.

27 Şubat 2016 Cumartesi 13:01
IŞİD Telabyad'a saldırdı, mermiler Akçakale'ye düştü






IŞİD Telabyad'a saldırdı, mermiler Akçakale'ye düştü

Suriye Sınırı'nda son durum,  Terör örgütü IŞİD militanlarının Telabyad'a saldırması ve burada denetimi elinde bulunduran PYD'lilerin karşılık vermesiyle dün gece başlayıp sabaha kadar süren şiddetli çatışmalar sırasında ateşlenen otomatik silahlara ait mermiler sınırı aşarak Akçakale'de iki eve isabet etti.

Gece süren çatışmalar sırasında sınırı aşan mermiler Yeni Mahalle'de birbirine komşu olan Mustafa Altun ile Halil Sökmen’in evine isabet etti. Mermilerden birisi isabet ettiği pencere camını parçalarken, diğeri ise duvara isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olaylarda Altun ve Sökmen ailesi fertleri tedirginlik yaşadı.

Sınırı aşan ve evlerinin camına isabet eden mermiyle korku yaşadıklarını anlatan Mustafa Altun, "Gece uyurken saat 03.00 sıralarında sese uyandık. Mermi bizim evin camına isabet etmişti. Çok korktuk ve hemen odamızı değiştirdik. Sabah baktığımızda odada kırk cam parçaları ile mermi çekirdeğini bulduk" dedi.
Öte yandan Telabyad'da zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ederken, sınır hattındaki güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutuluyor.

Son Güncelleme: 27.02.2016 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.