IŞİD Türkiye'den kaçan mültecilerin kampına saldırdı

Terör örgütü IŞİD Irak'ta Erbil - Mahmur arasında kalan bölgede hem Bağdat yönetimine bağlı güçler hem de Peşmerge ile savaşıyor

07 Ağustos 2014 Perşembe 07:11
IŞİD Türkiye'den kaçan mültecilerin kampına saldırdı






IŞİD Türkiye'den kaçan mültecilerin kampına saldırdı

IŞİD Mahmur'a saldırdı, isid pesmerge savaşı, ırak son durum

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti militanları Irak içlerinde kan dökmeye devam ediyor. IŞİD son olarak Türkiye'den Irak'a kaçarak yerleşen Mahmur kampına saldırdı. Peşmerge güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

IŞİD güçleri, Erbil'e 70 kilometre uzaklıktaki Mahmur kentine ulaştı. 11 bin kişinin yaşadığı Mahmur mülteci kampı boşaltılmaya başlandı.

Erbil'e 70 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesinin IŞİD'in eline geçmesinin ardından silahlı gruplarla Peşmergeler arasında Mahmur çevresinde kısa süren bir çatışma yaşandı.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de halkı sakin olmaya çağırdı. Halktan korkuya kapılmamasını isteyen Barzani, peşmergenin Sincar'da ilerleyerek, Cela ve Mahmur'da IŞİD teröristlerini bozguna uğrattığını iddia etti.
IŞİD'İ PÜSKÜRTME OPERASYONU
Bağdat ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin, IŞİD'i Musul'dan püskürtmek için yürüttüğü operasyon da sürüyor.

Irak hükümeti, hava bombardımanında 60, kara operasyonlarındaysa 50 kişinin öldüğünü duyurdu.

IŞİD'den kaçan 50 bin Ezidi ise, Sincar yakınlarındaki dağlık bölgede saklanıyor. Açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olan Ezidiler yardım bekliyor.

Operasyonlar, IŞİD'in Suriye sınırında Kürt kontrolündeki Sincar ve Zumar kasabalarını ele geçirmesinin ardından başlatılmıştı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.