IŞİD, Yezidi soykırımına kalkışmış

Terör örgütü IŞİD, Irak'ta Yezidilere yönelik soykırımla suçlanıyor. En az 500 Yezidi toplu mezara gömülmüş

10 Ağustos 2014 Pazar 11:01
IŞİD, Yezidi soykırımına kalkışmış






IŞİD, Yezidi soykırımına kalkışmış

Terör örgütü IŞİD militanlarının Irak'ta özellikle Yezidi (Ezidi) soykırımına kalkıştığı iddia edildi. Irak tarafından yapılan ilk resmi açıklamada en az 500 kişinin toplu olarak gömüldüğü mezara ait bilgilerin olduğu bildirildi.

Irak İnsan Hakları Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bazı kadın ve çocukların diri diri gömüldüklerine dair kanıtların da bulunduğu ifade edildi. Ezidilerin toplu mezarlara gömüldüğünü bunun yanı sıra 300 kadının da esir alındığını söyledi.

20 BİN YEZİDİ SURİYE'YE KAÇTI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileri, IŞİD tarafından Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı'nda kuşatma altında olan en az 20 bin Ezidi'nin kaçarak Suriye'ye geldiğini bildirdi. Burada Kürt kuvvetleri tarafından eşlik edilen Ezidilerin güvende olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre bir hafta önce Sincar Dağı'na kaçan Ezidilerin sayısı 50 bin civarında.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.