İstanbul'da yağmur, dolu, gök gürültüsü ve şimşek var

Marmara Bölgesi ve İstanbul için Meteoroloji'nin uyarısının ardından başlayan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçak iniş ve kalkış trafiği geçici olarak durduruldu. Hava sıcaklığı 20 dereceye kadar düştü.

28 Haziran 2018 Perşembe 00:32
İstanbul'da yağmur, dolu, gök gürültüsü ve şimşek var






İstanbul'da yağmur, dolu, gök gürültüsü ve şimşek var

Son Dakika Hava Durumu, Meteoroloji 3 gün önce başladığı dolu ve yağmur uyarısı bu geceden itibaren İstanbul ve çevresini etkisi altına aldı. Marmara Bölgesi'nin kuzey kesimleri ile birlikte İstanbul'un büyük bölümü yağmurlu havanın etkisi altta girdi. Hava trafiği uzun süre aksadı.

İstanbul'da gece saatlerine dikkat! Meteoroloji'nin uyarısının ardından başlayan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçak iniş ve kalkış trafiği geçici olarak durduruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada İstanbul'da 21.40 ile 23.30 saatleri arasında, gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunmuştu. AKOM İstanbul için ikinci uyarıyı yaptı. 1 saat içerisinde ikinci bir sağanak ve dolu yağışı etkili olacak. Bir uyarı da Bursa ve Yalova için geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa ve Yalova çevresi için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu


Meteorolojinin uyarısının ardından akşam saatlerinde İstanbul'da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda dolu yağışı görüldü. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. 


AKOM'DAN BİR UYARI DAHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM), İstanbul’da bu gece beklenen sağanak yağışla ilgili bir uyarı daha geldi.

AKOM’dan yapılan uyarıda, “Bir saat içerisinde ikinci bir kuvvetli yağış geçişi boğaz çevresi ile Anadolu yakası ağırlıklı olarak yaşanması bekleniyor. Yağışın yerel olarak kısa süreli dolu şeklinde etkili olma ihtimali var” denildi.

Yağmurun özellikle Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerinde etkili olması öngörülüyor.

İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında ise sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde İstanbul'da 21.40 ile 23.30 saatleri arasında, gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Uyarının ardından İstanbul'da şiddetli yağış görülürken, bazı noktalarda dolu yağışı da etkili oldu. 


Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirme ve radar verilerine göre; bugün 21.40-23.30 saatleri arasında Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere, İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


UÇAK TRAFİĞİNE YAĞMUR ENGELİ

İstanbul’u etkisi altına alan yağış, şimşek ve gök gürültüsü nedeniyle hava trafiğini olumsuz etkilendi. İniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.


BURSA VE YALOVA ÇEVRESİ İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başta Bursa merkez olmak üzere çevre ilçeler ile Yalova için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporunda, Bursa ve çevresi ile Yalova ve ilçeleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulunularak vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa karşı dikkatli olması istendi.

Yağışlı havanın 22.40 ile 01.00 saatleri arasında gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.

Son Güncelleme: 28.06.2018 09:41
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Hava Durumu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.