İstanbul'un göbeğinde, sağlık merkezinde korkutan manzara

İstanbul, Marmara'da yaşanacak büyük deprem felaketini beklerken, bazı kamu kurumlarının kolon ve kirişlerinde meydana gelen derin çatlaklar vatandaşları korkutuyor.

06 Mart 2019 Çarşamba 17:29
İstanbul'un göbeğinde, sağlık merkezinde korkutan manzara






İstanbul'un göbeğinde, sağlık merkezinde korkutan manzara

Marmara Bölgesi'ni diken üstünde tutan deprem felaketi öncesi İstanbul'da peş peşe yaşanan bina çökmelerini, çürük yapı stokunu gündeme getirdi. Kamu kurumlarında 2001 yılından itibaren başlatılan güçlendirme çalışmaları sonrası inşaa edilen bazı binalardaki derin çatlaklar ise vatandaşları korkutuyor.

İstanbul'un göbeğinde Valilik binasının hemen arkasında bulunan Sirkeci Aile Sağlığı Merkezi'nin kolon ve kirişlerinde derin çatlaklar oluştu. Ortaya çıkan görüntü sağlık merkezi çalışanları ile muayeneye gelen hastaları korkutuyor.

Fatih Hoca Paşa Caddesi Ebussuut Caddesi'nde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralık dükkanların üst katında 3 doktorla faaliyeti sürdüren Sirkeci Aile Sağlığı Merkezi'nin kolon ve kirişlerinde derin çatlaklar oluştu. Ortaya çıkan görüntü sağlık merkezindeki çalışanlar ile buraya gelenleri korkutuyor.

ÇATLAKLAR RAHATLIKLA FARKEDİLİYOR

Sağlık merkezine ilaç yazdırmaya gelen hastalar durumdan şikayetçi. Binanın eski bir yapı olduğunu belirten bir hasta “Yaklaşık 7 senedir burada bulunan aile hekimimizden ilaç yazdırıyorum. Ya onarılsın yada başka bir yere taşınsın" dedi. Bir başka kişi de çatlaklarının rahatlıkla fark edilir düzeyde olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi. 

ÇATLAKLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR 

Sağlık merkezinin içinde çekilen görüntülerde kolon ve kirişlerde çok sayıda derin çatlak olduğu görülüyor. Sıvaların da çatladığı kolon ve kirişlerdeki çatlakların her geçen gün arttığı belirtiliyor. Tarihi Yarımada'da İstanbul Valiliği'nin arka bahçe duvarının bitişiğindeki yapıda sağlık merkezinin yanı sıra çok sayıda da iş yeri bulunuyor. 
 

Anahtar Kelimeler:
DepremMarmara Bölgesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.